Szeptember közepére elkészül a Móri út felújításának első üteme

Népszerű ajánlatok

/Fotó: OKK Fehérvár/

A tervek szerint halad Móri út felújításának első üteme. Székesfehérvár egyik fő közlekedési útvonalának bevezető részén folyamatban van a közművek cseréje, a későbbiekben lesz aszfaltozás, járdafelújítás, létesül több új parkoló és körforgalmat alakítanak ki a Zichy liget északi részén. A befejezési határidő 2023. szeptember 18-a.

A Móri út Székesfehérvár egyik közlekedési „ütőere”, melyen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság személyi bejárója és a 44. szám közötti, körülbelül 650 méteres szakaszt érintik a felújítás első ütemének munkálatai. Jelenleg az Irányi Dániel utcáig tartó részen, a városba bevezető sávokon dolgoznak a szakemberek.

Most a közműépítés, a szennyvízcsatorna rekonstrukciója van folyamatban. Lesz olyan szakasz, ahol a meglévő vezetékrendszert bélelik, azaz a régi betoncsövekbe új bélésburkolatot helyeznek speciális technikával. Emellett lesz olyan rész is – a Honvéd utcától kifelé –, ahol új csatorna épül kőagyagcsőből, ami a ma ismert leghosszabb élettartamú technológia. Szintén az I. ütemben, mintegy 1.000 méter hosszúságban cserélik a teljes vízvezetékrendszert, a bekötésekkel együtt – tájékoztatott Rákos József, a DUVIÉP 2000 Kft. ügyvezetője.

Jelentős forgalomtechnikai fejlesztéseket is tartalmaz az első ütem. A Dózsa György út – Zichy liget kereszteződésében új körforgalmat alakítanak ki, melynek külső gyűrűje 12,5 méter sugarú, a járható, aszfaltos része pedig 6 méter széles lesz. Kicserélik az útszegélyt, felújítják a járdát, illetve egyes szakaszokon új járdát építenek, mindkét oldalon kerékpársávok létesülnek és több új parkolókat is kialakítanak. A teljes szakaszon, mintegy 10 centiméter vastagságban lemarják a régi burkolatot, helyére új aszfalt kerül majd – tájékoztatott Kiss Zsolt építésvezető az Útéppark Kft.-től.

Az első ütem befejezésének határideje 2023. szeptember 18., addig változó forgalomterelések mellett dolgoznak majd a szakemberek.

 

Forrás: OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Szeptember közepére elkészül a Móri út felújításának első üteme"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*