Rég volt, így volt: “A Vértesben a mai délután folyamán az utak járhatatlanná válnak…”

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

Talán ma is érdekesek lehetnek Mór és környéke történetéről, érdekességeiről, életéről szóló régi híradások – mint például ez. Érdekes, sokak számára vélhetően új információkat is tartalmaz szűkebb-tágabb otthonunkról:

MTI Sportkiadás 1937. január 26.

A Királvi Magyar automobil Club közli a gépjárművezető közönséggel, hogy az ország délnyugati részén /Pécs, Kaposvár. Zalaegerszeg, Szombathely/ a hétfőn megindult erős havazás északkelet felé húzódik, Budapestet az éjszaka folyamán érte el és jelenleg is folytatódva vonul északkeleti irányban.

Az az ország északkeleti részén, tehát a középső és északi  Tiszántúlon, valamint Miskolc vidékén jelenleg még nem esik.

A hóesés széllel jár egvütt, erősen hófuvásos hajlandóságú. A délnyugati részeken /Baja. Barcs, Pécs, Kaposvár, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Szombathely/, valamint a Dunántúl Közepén /Keszthely, Pápa, Veszprém, Székesfehérvár, Mór/ a hótakaró 20-25 cm. magas és erős keleti széllel a havazás folytatódik.

Baranya megyében már komoly hóakadályod vannak és várható, hogy a fentemlitett délnyugati részen egészen rövid idő alatt, a Dunántúl középső részén – főkép a Bakonyban és a Vértesben a mai délután folyamán az utak járhatatlanná válnak.

Az utak járhatatlanná válása minden valószínűség szerint az északkelet felé húzódó hóeséssel együtt megy ugyanazon irányban.

A Meteorológiai Intézet közlése szerint a hóesés a mai nap folyamán tovább tart.

Mindaddig, mig a mostani erős hóesés el nem áll és a helyzet teljesen nem tisztázódik, határozottan ajánljuk az autósoknak, hogy ne induljanak útnak a hóesés által érintett területekre...”

 

Forrás:Library.hungaricana.hu/Sportkiadás, 1937/ 1/ 1937-01-26

 

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "Rég volt, így volt: “A Vértesben a mai délután folyamán az utak járhatatlanná válnak…”"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*