Csúszik a móri belterületi kerékpárút építése

Népszerű ajánlatok

/Képünkön a használaton kívüli vasútvonal egy részlete Móron Fotó: Nagy Pál/

Ismeretes (többször is írtunk róla), hogy a Dózsa György utca végétől  a már meglévő Mór-Csókakő kerékpárút felé is tervezik újabb kerékpárút-szakasz építését mintegy 2 km hosszan. Ez kötné össze Csókakői felől érkező bringautat a Mór-Bodajk kerékpárúttal.  Eredetileg 2022. őszén tervezték átadni.

A Fejér Megyei Közgyűlés 2022. november 17-i ülésének is egyik témája volt a leendő létesítmény. Megtudható belőle, hogy az engedélyezési és kiviteli tervek elkészültek, rendelkezésre áll az építési engedély is.  A csúszás oka – idézünk a közgyűlés által tárgyalt anyagból:

„A fizikai megvalósítás megkezdésének alapfeltétele az országos  vasúti mellékvonalak felsorolásáról szóló 194/2016. (VII. 13.) Korm. rendelet módosítása  aszerint, hogy az 1. melléklet A3 cellájából az „5b Mór-Pusztavám” megjelölés törlésre, hatályon  kívül helyezésre kerüljön. Ezt követően lehetséges az adott terület „vasút” használati módból  történő kivonása. Az ehhez kapcsolódó kormányzati döntés jelen beszámoló időpontjáig nem  teljesült, így az Önkormányzat továbbra sem tudja lezárni a projekt előkészítéséhez kapcsolódó  feladatok teljes körét. A kivitelezéssel kapcsolatos további intézkedésekre ezen jogszabályi  változást követően kerülhet sor. ”

Ezért a megvalósítás határidejét ezért 2023. szeptember 30-ra módosították.

Legutóbb itt írtunk a tervezett kerékpárútról:

Kerékpárút a Mór-Pusztavám vasútvonal móri belterületi részén

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*