Húsz évvel ezelőtt – Kőomlás Márkushegyen

Népszerű ajánlatok

/A képen a Márkushegyi Bányaüzem bejárata/

Talán ma is érdekesek lehetnek Mór és környéke történetével kapcsolatos régi híradások – mint például ez,  amely 2002-es:

Kőomlás Márkushegyen

Pusztavám

Egy bányász állapota életveszélyes, kettő súlyos sérüléseket szenvedett az Észak- Dunántúli Vértesi Erőmű márkushegyi bányaüzemében történt kőomlás következtében.

A márkushegyi bányaüzemben az első információkkal ellentétben nem bányabaleset, hanem kisebb kőomlás történt kedden. Az omlás helyszínén négy nyász tartózkodott, őket gyorsan a felszínre hozták.

A Fejér Megyei Szent György Kórházba szállított sérültek közül életveszélyes annak az 50 éves várpalotai bányásznak az állapota, aki bordatöréseket szenvedett, s annak következményeként légmell alakult ki nála.

Őt az intézmény intenzív osztályán ápolják. Egy 48 éves várpalotai férfit végtagsérülésekkel, egy 59 éves móri bányászt pedig medencesérüléssel ápolnak.

Mindkettőjük állapota stabil, belső sérüléseik nincsenek. Az omlás helyszínén tartózkodó negyedik bányászt könnyű sérülésekkel a tatabányai kórházba szállították.”

 

Forrás:Library.hungaricana.hu/Tolnai Népújság, 2002. augusztus (13. évfolyam, 178.-203. szám)  / 2002-08-29 / 201. szám

Írj Te először kommentet "Húsz évvel ezelőtt – Kőomlás Márkushegyen"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*