Wekerle Sándorra emlékezett Mór (+Képek)

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Nagy Pál/

A korábbi évekhez hasonlóan idén is az Erzsébet téren felállított egész alakos – őt az irodájában ábrázoló, Nagy Benedek móri szobrászművész által készített  – szobránál emlékeztek meg Wekerle Sándorról, az első polgári származású, háromszoros magyar miniszterelnökről, halálának 101. évfordulója és móri emlékműve felállításának 11. évfordulója alkalmából pénteken  délután.

Wekerle Sándor 1848. november 14-én született Móron, és 1921. augusztus 26-án Budapesten halt meg.

A móri szobránál rendezett koszorúzási ünnepség moderátora  az egykori miniszterelnök emlékét őrző alapítvány kuratóriumának elnökségi tagja, Balog Tibor volt.  Beszédet mondott Belegrai Tamás, a Móri Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke.

Az eseményen részt vett és koszorút helyezett el Fenyves Péter polgármester, Csákvári Ilona a Járási Hivatal elnöke,  több önkormányzati képviselő, helyi civil szervezetek képviselői, helybeli érdeklődők.

Az ünnepséget Mór Város Önkormányzata, a Wekerle Sándor Alapítvány és a Móri Városvédő és Szépítő Egyesület szervezte.

Az esemény végén Buza Ernő a Wekerle Sándor Alapítvány kuratóriumi elnöke emlékezett meg a tizenkét  alapító közül időközben elhunyt Klecska Ernőről, Schwartz Alajosról és Tóth Jánosról.

A rendezvényen a Móri Ifjúsági Fúvószenekar,  Burján Gabriella és Bergerné Szőnyi Anna,  Abonyi Ria a MIKSZ Egyesület elnöke, a Brindisi Szent Lőrinc Borrend, a 498. számú Néri Szent Fülöp Cserkészcsapat, valamint  a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete működött közre.

Megjelent Dr. Kárbin Ákos történész, a “Wekerle Sándor, a Monarchia aranyembere” című könyv írója is.

/Fotó:Nagy Pál/

Írj Te először kommentet "Wekerle Sándorra emlékezett Mór (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*