Kábítószer-kesekedelemmel gyanúsítják a móri férfit (+Videó)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Police.hu/

“A Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 33 éves móri férfival szemben folytat eljárást.

A nyomozás adatai szerint a rendőrök 2021. december 26-án este Móron, a Vértes utcában ellenőrizték Sz. Istvánt, akinek ruházatából az intézkedés során kettő darab simítózáracs zacskó került elő, benne kábítószergyanús anyaggal.

A férfit mintavételre a rendőrségre előállították, majd a nyomozók – szabadlábon hagyása mellett – kábítószer birtoklása miatt kihallgatták.

Az nyomozás során időközben olyan információ jutott a hatóság tudomására, miszerint a gyanúsított nemcsak fogyasztja, de árulja is a drogot, sőt, abból tartja fenn magát. Az alapos felderítő munkát elfogás követte 2022. július 27-én.

Az esti órákban a móri nyomozók, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival, továbbá a felderítésben közreműködő Fejér megyei rendőrökkel együtt fogták el móri tartózkodási helyén a férfit.

Az intézkedések, kutatások során a rendőrök összesen 173,8 gramm kábítószergyanús fehér masszát, 16,4 gramm és 18,5 gramm fehér port, 96 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, két tő zöld növényt, valamint a kábítószer porciózásához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

Az összehangolt rendőri akcióval egyidőben, a Kisbéri és a Soproni Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve, a móri férfival kapcsolatban álló 38 éves kisbéri férfi és 37 éves soproni nő otthonában is kutatást tartottak a rendőrök, melynek során kábítószergyanús anyagokat találtak.

Őket, továbbá Sz. István élettársát és a férfi elfogása idején a lakásban tartózkodó ismerősét is kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki a nyomozók. A nyomozás során beszerzett elsődleges szakértői vélemények alapján az eljárásban lefoglalt szerek kábítószernek minősülnek.

Sz. István elszámoltatása során a kábítószerrel való kereskedést elismerte, elmondása szerint az elmúlt időszakban rendszeresen értékesítette a drogot ismerősöknek, illetve olyan személyeknek is, akikkel nem áll közeli kapcsolatban. A nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a terjesztő kikkel állt kapcsolatban, összesen hány embernek adhatott el tiltott szert” – tájékoztatott bennünket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

VIDEÓ:

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*