Csókakői borospincében tartotta évzáróját a Vörösmarty Színház

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Vörösmarty Színház – Fejér-Erdélyi Teréz/

Rendhagyó évadhoz rendhagyó évadzáró dukál: a Vörösmarty Színház társulata idén mesebeli környezetben, Csókakőn Szili Sándor borospincéjében búcsúztatta az elmúlt színházi évet. A díjazás azonban idén sem maradhatott el: az évad legjobb színésze Varga Lili lett, Varga Mária és Sághy Tamás egy-egy Vörösmarty Gyűrűvel lett gazdagabb, a társulat az évad legjobb nem művészeti állományú dolgozójának Jászai György színpadmestert választotta. 

10 bemutató és közel 300 előadás után a társulat Csókakőn zárta az elmúlt évadot. „Igazából ez a Vörösmarty Színház! Nem az a Vörösmarty Színház, a falak, a székek, ez az. Ti vagytok a Vörösmarty Színház. És ez valami olyan fantasztikus ajándéka az életnek, amilyen fantasztikus ez a környezet, ahol most vagyunk. Nagyon-nagyon becsüljük meg egymást, mert ennél nagyobb értéket ritkán kap az ember a Gondviseléstől. Őszintén kívánom, hogy ez ne egy nosztalgikus emlék legyen, hanem legyen ez a hétköznapjaink része.” – kezdte a zárást Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója a valóban fantasztikus környezetben, árnyas fák alatt, madárcsiripelés közepette.

Minden évben a színház vezetése eldönti, hogy ki kapja Az évad legjobb színésze elismerését, idén Varga Lili vehette át a díjat. A színház alapítványának különleges díja a Vörösmarty Gyűrű, melyet minden évben a társulat titkos szavazása után adnak át egy női és egy férfi díjazottnak. Az ARTeatrum alapítója, Révész László idén Varga Máriát és Sághy Tamást méltatta: „Úgy érzem, hogy a két díjazott most van a csúcson, azt kívánom nekik, hogy vagy ezen a platón maradjanak, vagy innen még fölfele, mert zseniális mindkettő”.

És bár az évadzáró rendhagyó volt, a díjazás idén sem maradhatott el. Az évad legjobb dolgozójának méltatása Bagó Bertalan művészeti vezető reszortja lett: „Szerintem az ország egyik legjobb szakembere. Ott kezdte, hogy volt ló eleje, volt tehén hátulja, volt A velencei kalmár-ban zsidóverő, és szerintem az év legjobb alakítását megkaphatná, mert az Az öreg hölgy látogatásában fiával maradandót alkotott.” A díjat idén Jászai György színpadmester vehette át.

A Vörösmarty Színház társulata szeptember elejétől ismét várja kedves közönségét egy igazán sokszínű, változatos, új évaddal.

 

Forrás: OKK Fehérvár

Forrás: Vörösmarty Színház – Fejér-Erdélyi Teréz

Írj Te először kommentet "Csókakői borospincében tartotta évzáróját a Vörösmarty Színház"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*