Nyári Zenei Estek Mór 2022. – Előadók, időpontok

Népszerű ajánlatok

Sokak örömére a Lamberg-kastély Kulturális Központ 2022-ben is megrendezi a Nyári Zenei Esteket, mely idén már huszonnyolc éves lesz.

Ezúttal is sokszínű programok közül válogathatunk június 26-tól (vasárnap) egészen augusztus 28-ig (vasárnap).

“Helyszín: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon   –   Rossz idő esetén az Erzsébet téri Művelődési Ház.

A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra.

Programok:

Június 26. 18 óra   Lili&Miki Acoustic duó

Repertoárjuk igen sokszínű, jazzes és populáris stílusú mai és régebbi slágereket, örökzöldeket tartalmaz. Hivatásuk fontos része a már-már elfeledett dalok újraélesztése, feldolgozása és a közönséggel való megismertetése. A duó rendszeres fellépője borvacsoráknak, rendezvényeknek, esküvőknek és fesztiváloknak Magyarország-szerte. A minőségi műsor minden korosztály számára élvezhető, bárki találhat benne kedvére való dalt.

Július 3. 18 óra   Bajusz zenekar

A Bajusz egy 2019-ben alakult zenekar, műfaját tekintve francia gyökerekből építkező Manouche Jazz/Gypsy Jazz stílusú, négy tagú formáció. A zenekar az autentikus, eredeti műfajt egy kicsit szabadabban értelmezi, eszerint a muzsika kicsit pörgősebb, intenzíven pumpáló és dallamos, a múlt század párizsi utcaképeit idéző, táncos kedvű kocsma-jazz.

Július 10. 18 óra   Seven Houses Gospel Choir & Band

A Seven Houses Gospel Choir (Hét Ház Gospel Kórus) 2011 januárjában alakult a Balatonboglári Evangélikus Egyházközségben Czöndör István lelkész és Gáspár Sándor karnagy vezetésével. Álmodtak az Istennel egy Kórust, mely vonzó lehet a kereső, kutató emberek számára, egy olyan nyitott és befogadó közösséget, mint maga a műfaj. A kórus 2013. októberében zenekarral is kiegészült. Műsorukon a klasszikus spirituálék mellett mai, közismert dalok is szerepelnek. Kórusuk és kis zenekaruk jelenleg 24 taggal működik, Gáspár Sándor karnagy vezetésével.

Július 17. 18 óra    Ezerjó Nyugdíjasklub Énekkara  – Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus

Az Ezerjó Nyugdíjas Egyesületben több művészeti csoport tevékenykedik. E program keretében az arany minősítésű német dalkört hallhatják Greskó Gáborné vezetésével, majd Gróf Gáborné által alapított háromtagú harmonika együttes hangulatos műsorát élvezheti a közönség. A Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus 2008-ban alakult meg Móron. Céljuk a magyarországi és a helyi német nemzetiség dalait összegyűjteni, előadni, ezzel is segíteni a német népdalkincs megőrzését és továbbadását. A német nemzetiségi dalok mellett, magyar népdalokat, egyházi énekeket is énekelnek. A kórusvezető: Wachtlerné Tóth Szilvia, a csoport létszáma 16 fő.

Július 24. 18 óra  Egyszeregyzene

A gyerekek kedvenc, fülbemászó dalaiból készült összeállítás, amit a TV2 Kids csatornán már láthattak a nézők. Most a legjobb dalokat élőben is meghallgathatják egy vidám gyerekműsor keretein belül. A két vidám és kedves énekeslány mosolyt csal a gyerekek és a felnőttek arcára egyaránt.

Július 31. 18 óra   Merry Go Round Duo

A 2011-ben alakult duó története a budapesti bárokban kezdődött, ahonnan hamar kiröppentek és világjárásba kezdtek. Több luxushotel és hajó állandó fellépőivé váltak. Főbb profiljuk az igényes lounge zene összekomponálása híres, örökzöld vagy éppen mai slágerekkel, de hangos pub zenét is szívesen játszananak. Feldolgozásaik között Gershwintôl kezdve Michael Jacksonon át Bruno Marsig találhatók dalok. Már saját szerzeményekkel is büszkélkedhetnek, amelyek ezen az estén is elhangoznak – reméljük, mindenki nagy örömére.

Augusztus 7. 18 óra   The Classic Duó

A Megasztárból megismert Bella Levente és a Kowalsky meg a Vega alapító tag Juhász Róbert ütős duója. A legismertebb angol nyelvű slágereket hozzák el a közönség számára. Vicces és érdekes köntösbe bújtatva szólalnak meg a mindenki által ismert dallamok két akusztikus gitár és egy énekhang segítségével. Bruno Mars-tól a Beatles-ig, a U2-tól George Michael-ig, vagy Sting-től egészen Tina Turnerig érnek a repertoár szálai. Néha simogat, néha táncra hív ez a remek műsor, ami bármilyen színpadon megállja a helyét a kávéháztól a főtérig.

Augusztus 14. 18 óra   Pyrgos Görög Zenekar Néptánc Együttes

Görög show & Táncház

Görög táncházi zenés műsorukkal felelevenítik a görög tájak szépségét, a mediterrán hangulatot, s a bouzouki felejthetetlen hangjával szórakoztatják a hallgatóságot. Régi, hagyományos görög népzenét játszanak. Produkciójuk színes eleme a tányértörés bemutatása szóló tánccal. Az együttes legfőbb célja, hogy megőrizze, fejlessze és továbbadja a fiatal nemzedéknek azt a tánc és zenekultúrát, amit ők is örökül kaptak elődeiktől.

Augusztus 21. 18 óra   The Anahit

Helyszín: Lamberg-kastély udvara

Az idei évben Petőfi Zenei Díjra is jelölt, ironikus popot játszó The Anahit zenekar a zenéjére korábban jellemző melankóliát maguk mögött hagyva a tavalyi évben vidámabb, poposabb vizekre eveztek. Tavaly októberig jellemzően angol nyelven írták dalaikat, azonban év vége óta három magyar nyelvű single-jük is megjelent. Játszottak a Halott Pénz előzenekaraként a Budapest Sportarénában, de a Follow The Flow és a Margaret Island előtt is léptek már színpadra. Dalaikat a világ számos pontján játszák a rádiók. Dolgoztak együtt a brit zenész és producer Anatuval és az öt Grammy-díjas producer Steve Dub-bal is. Mostani koncertjükre elhozzák a régi nagy kedvenceket és az új szerzeményeket is.

Augusztus 28. 18 óra   Móri Ifjúsági Fúvószenekar

A PRO URBE díjas Móri Ifjúsági Fúvószenekar 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megőrzése, ápolása, továbbvitele. Tevékenységükkel öregbítik városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban.  Karmester és művészeti vezető: Acsai Sándor

Forrás: Lamberg-kastély

Írj Te először kommentet "Nyári Zenei Estek Mór 2022. – Előadók, időpontok"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*