Füstérzékelőkben Csókakő az első

Népszerű ajánlatok

/Forrás: Fejer.katasztrofavedelem.hu – Fotó: Csókakő ÖTE/

Luxemburgi önkéntes tűzoltók nyolcszáz füstérzékelőt adományoztak Csókakőnek.

Ezzel a Fejér megyei község lehet az első olyan település hazánkban, ahol minden lakásban füstérzékelő is vigyáz a biztonságra.

Csókakő és testvérvárosa, Heffingen partnerkapcsolatának és együttműködésének alapja a két település önkéntes tűzoltóinak szoros barátsága. A luxemburgiak már két gépjárműfecskendőt ajándékoztak a Vértes tűzoltóinak, amelyek közül az egyik Csókakőn, a másik a bodajki önkénteseknél állomásozik.

Minden évben támogatják a járművek üzemeltetését és egyéni védőeszközöket, tűzoltó szakfelszereléseket adományoznak csókakői barátaiknak.

A füstérzékelők használatát a lakástüzek megelőzése érdekében kiemelt fontosságúnak tartják a luxemburgi tűzoltók is, ezért még a 2019-es látogatásukkor határozták el, csatlakozva a katasztrófavédelem hazai füstérzékelő adományozásához, hogy a lehetőségeikhez mérten ők is támogassák Csókakő lakosságát.

A járványhelyzet miatt az elmúlt két évben nem tudtak találkozni a két nemzet önkéntes tűzoltói, egészen múlt hétvégéig, amikor a Luxemburgból érkezett tűzoltók nyolcszáz füstérzékelőt adtak át Csókakőnek és a helyi önkéntes tűzoltóknak.

Az első készüléket közösen szerelték fel a tűzoltószertárban. A település lakóinak az önkéntes tűzoltók segítenek majd a füstérzékelők helyes elhelyezésében – közölte honlapján a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Írj Te először kommentet "Füstérzékelőkben Csókakő az első"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*