Letartóztatásba kerültek a móri rendőrök által elfogott embercsempészek

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció/

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta két moldáv férfi letartóztatását, akik összesen 30 illegális bevándorlót fuvaroztak Magyarország területén.

A nyomozás adatai szerint a 42 és az 50 éves embercsempészek 2022. április 16-án ismeretlen helyen két francia rendszámú autóba – amelyek hét fő szállítására voltak alkalmasak – 25 szír és 5 török állampolgárt vettek fel, hogy őket pénzért Ausztriába szállítsák.

A lesötétített üvegű kocsikban a bevándorlók egymás ölében vagy a csomagtartóban ültek, és szellőztetés, víz, élelem, valamint megállás nélkül utaztak több órán át.

Az egymás mögött haladó két kocsit a móri rendőrök Csákberényben ellenőrzés alá vonták, így a két férfi cselekménye lelepleződött.

A gyanúsítottak külföldi állampolgárok, Magyarországon lakó- és tartózkodási hellyel nem rendelkeznek, ezért vonatkozásukban megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válnának, továbbá a bizonyítást veszélyeztetnék.

Ezen felül az eljárás során beszerzett adatok alapján a bűnismétlés veszélye is felmerült esetükben.

A Székesfehérvári Járásbíróság mindkét férfi letartóztatását elrendelte egy hónapra az ügyészi indítvány szerint. A bíróság döntése ellen a terheltek és védőik fellebbezést jelentettek be – tájékoztatott bennünket a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, Palkovitsné dr. Kész Anikó.

 

Írj Te először kommentet "Letartóztatásba kerültek a móri rendőrök által elfogott embercsempészek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*