Már Móron is vannak menekültek – így segíthet nekik

Népszerű ajánlatok

/Ukrajnai menekültek – A kép illusztráció! – MTI fotó/Balogh Zoltán/

Sok móri intézmény, civil szervezet indított gyűjtést az Ukrajnából érkezők számára.

Hasznos lehet, ha tudjuk, mi az, amire a leginkább szükség van, ha adományoznánk!

Ahogy arról ma írtunk, móriak is segítik az ukrajnai háború elől menekülőket a magyar-ukrán határnál lévő Lónya településen.

Bocsi-Meleg Ilona Ágnessel, a móri a Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjével beszéltem telefonon ma délelőtt (ő is a segítők közt van).

Megkérdeztem tőle, ottani tapasztalataik alapján mivel segíthetjük a leginkább a rászorulókat?

Elmondta, hogy ott a raktárak jelenleg gyakorlatilag tele vannak, olyan sok segítség érkezett az ország minden részéből.   Persze gondolni kell a későbbiekre is! Ezért aki segíteni akar, semmiképp NE KÜLDJÖN pl. étolajat, lisztet!

EZEK HELYETT fogyasztásra kész, illetve tartós élelmiszerekre van szükség, továbbá takarókra, pelenkára, ásványvízre, szívószálas üdítőkre, tisztálkodó szerekre, instant levesekre.

Arra hívta fel még a figyelmet, hogy ezeknek az embereknek a későbbiekben is szükségük lesz még segítségre pl. a lakhatásuk finanszírozásához.

EZÉRT FONTOS a PÉNZBELI segítségnyújtás azoktól, akiknek erre módja, lehetősége van. A Vöröskereszt és több segélyszervezet, szeretetszolgálat, civil szervezet is működtet e célra bankszámlát.

Megtudtam tőle, hogy már MÓRON IS VANNAK menekültek, ukrán állampolgárok.

Tegnap – Lónyára indulásuk után – tudta meg, hogy éjszaka 32-en jöttek, köztük 19 gyermek.            (azóta a számuk emelkedhetett is – a szerk.)

Ha nekik – vagy más rászorulónak – szeretnének adományozni, kereshetik itthoni kollégáit is a Szociális Alapszolgáltatási Központban.

                                                                          Nagy Pál

Azóta a Szociális Alapszolgáltatási Központ (Bajcsy-Zsilinszky utca 7.   Telefon: 06 30/755 5396 vagy a 22/562 308) is közzétette Facebook oldalán, milyen adományokra lenne leginkább szükség. IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

 

A móri önkéntesek határ menti tevékenységéről itt írtunk:

Móri segítők az ukrán határ közelében – Képekkel

Írj Te először kommentet "Már Móron is vannak menekültek – így segíthet nekik"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*