Mélyből és magasból mentő eszközöket kaptak a móri tűzoltók

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Kasza Norbert/

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján közölte, hogy mélyből és magasból mentő eszközöket kapott  a Móri Önkormányzati Tűzoltóság.

Közleményüket így folytatják:

“Köteleket, hevedereket, karabinereket és csigákat adományoztak a Móri Önkormányzati Tűzoltóságnak. A mélyből és magasból mentő eszközökkel a jövőben még hatékonyabban tudnak beavatkozni a tűzoltók, akik a járási mentőcsoport tagjaként a megye más térségeiben is alkalmazni tudják az alpintechnikai ismereteket és mentési taktikát.

Mojzes Levente, a Freino Kft. vezetője az eszközök átadásakor kiemelte, hogy a mélyből és magasból mentési feladatoknál fontos a speciálisan erre tervezett felszerelések alkalmazása.

Ezért is döntött úgy, hogy egy „kezdő” csomagot adományoz a tűzoltóság, valamint a Mór Járási Önkéntes Mentőszervezet részére, és az időszakos felülvizsgálatokat is elvégzi az eszközökön.

Czupár Norbert, a Móri Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka elmondta, hogy a tűzoltók korábban már több felkészítő foglalkozáson részt vettek, ahol az elméleti képzés mellett a gyakorlatban is elsajátították a mélyből és magasból mentő eszközök a használatát.

A környék földrajzi adottságai miatt évente több alkalommal riasztják a móri önkormányzati tűzoltókat elakadt, bajba került túrázókhoz, siklóernyősökhöz. A most átadott és korábban a katasztrófavédelem pályázatán beszerzett eszközökkel a jövőben még hatékonyabban és biztonságosan tudnak beavatkozni hasonló szituációkban.

Az átadáson részt vett Rabóczki Zsolt tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei polgári védelmi főfelügyelője. Az alezredes kiemelte, hogy a térség lakosságán túl a környékre látogatók, kirándulók és átutazók ez idáig is teljes bizonyossággal számíthattak a város tűzoltóinak szaktudására, tapasztalatára, melyek a közelmúltban megszerzett alpintechnikai ismeretek és a most átvett eszközök birtokában tovább bővültek. Ezen speciális felszerelések használatával mind a tűzoltók, mind a Mór Járási Önkéntes Mentőszervezet munkája sokkal biztonságosabb és hatékonyabb lesz a jövőben” – derült ki a híradásból.

/Fotó: Kasza Norbert/

Írj Te először kommentet "Mélyből és magasból mentő eszközöket kaptak a móri tűzoltók"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*