Dobogós lett a móri lány

Népszerű ajánlatok

/Fotó: OKK Fehérvár/

Molnár Szimonetta Lucia nyerte a harmadik Szóval győzni kommunikációs bajnokságot, a verseny második helyezettje Bódis Bence, a harmadik helyezettje Furtenbacher Dorina, a különdíjasa pedig Still Péter lett. A Hiemer-házban rendezett többfordulós verseny során tucatnyi tehetséges fiatal mutatta meg a zsűrinek, hogy mire képes. A diákok beszédet tartottak, interjút készítettek Azurák Csaba riporter-műsorvezetővel, bemutatták a Székesfehérvárról készített kisfilmjeiket és egy meglepetés improvizációs feladatot is kaptak.

(Furtenbacher Dorina móri. Jelenleg a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulója, korábban a Móri Radnóti Miklós Általános Iskolában végzett – a szerk.)

Harmadik alkalommal hirdette meg a Prosperis Alba Kutatóközpont és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Szóval győzni kommunikációs bajnokságot az önkifejezésre, kommunikációra és marketingre fogékony, 10–13. évfolyamos fiatalok számára. A dr. Cser-Palkovics András polgármester ötlete nyomán létrejött, országosan is egyedülálló verseny célja a kezdetek óta változatlan: kihívást, közösséget és fejlődési lehetőséget biztosítani a felkészült, minőségi és kreatív kommunikációs készségekkel rendelkezdő fiatalok számára.

A versenyfelhívásra 39-en jelentkeztek. Tavaly novemberben válogató versenyen választották ki a döntőbe jutott 12 fiatalt, akik felkészítő tréningen vettek részt neves szakemberek vezetésével. Tanultak többek között a gesztusok, a testbeszéd, a jó hangsúlyozás fontosságáról, és arról is, hogy mitől lesz hatásos egy beszéd és jó egy interjú. Az idei foglalkozások újdonságaként korábbi döntősök is segítettek a mentorálásban.

A Szóval győzni döntőjét a Hiemer-ház Báltermében rendezték meg kedden délután szurkoló pedagógusok, diáktársak és szülők jelenlétében, az esemény házigazdája a korábbi finálékhoz hasonlóan Azurák Csaba riporter-műsorvezető volt. Nyitó felszólalásában elmondta, a mostani versenynek több olyan szereplője is van, akik az előző versenyeken felbuzdulva jelentkeztek. A 39 jelentkező többsége székesfehérvári volt, de szép számmal neveztek vidéki iskolákból is.

A verseny első körében a döntősök 2-3 perces szónoki beszédet tartottak Mit várok a jövőtől? címmel. A második fordulóban Azurák Csaba készített interjút a fiatalokkal négy témában: Digitális oktatás vagy személyes jelenlét?; Milyen a jó vezető?; Mik a COVID időszak tanulságai? és Mit tartasz a jövő legnagyobb kihívásainak? A harmadik, egyben utolsó körben levetítették azokat a városbemutató kisfilmeket, amelyeket a jelöltek forgattak Számomra Fehérvár címmel. Meglepetés improvizáziós feladatként a csapattagoknak reagálniuk kellett egymás alkotásaira, véleményt, kritikát kellett megfogalmazniuk a kisfilmekről.

A döntőben négytagú zsűri – Bukosza Zita, az M5 szerkesztő-riportere, Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezető igazgatója, Stettler Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal Kommunikációs Főosztályának vezetője és Vakler Lajos, a Fehérvár Televízió szerkesztő-riportere – foglalt helyet. A zsűritagok az egyes körök után is értékelték a versenyzőket.

Forrás: OKK Fehérvár

 

A móri középiskolás bemutatkozása:

Furtenbacher Dorina – Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 11. osztály

“A versenyre azért jelentkezett, mert úgy érezte, sokat tudna javítani kommunikációs képességein, fejleszthetné az improvizációs készségeit, a szókincsét, ezekre manapság nagy szükség van. „Az élet minden területén fontos, hogy megfelelően tudjuk magunkat kifejezni, és ne jöjjünk zavarba akkor sem, ha ezt esetleg több ember előtt kell megtennünk. Követve az elmúlt évek versenyeit, látva, hogy minden versenyzőnek mennyit adott ez a megmérettetés, én is nagyon szívesen kipróbálnám magam” – fogalmazott bemutatkozójában. Dorina szerint életünk során több fontos alkalommal kell helyt állnunk – például az érettségin, egyetemi vizsgákon, versenyeken, állásinterjúkon –, ezeken szavakkal kell meggyőznünk másokat, viszont az ilyen szituációkat nehezen tudjuk otthon gyakorolni. Erre ad egy jó lehetőséget ez a verseny. Bár még van ideje gondolkodni, a továbbtanulásban is olyan területek – a jog és a pszichológiai – érdeklik Dorinát, ahol ugyancsak szükség van a kiváló kommunikációra.”

 

Forrás: Facebook/Szóval győzni

Írj Te először kommentet "Dobogós lett a móri lány"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*