Koszorúzással, díjátadóval zárult Móron a Wekerle Centenáriumi Év – Képekkel

Népszerű ajánlatok

/A képen a szervező csapat – Fotók: Lehrner Zsolt és Bäcker Zsuzsanna/

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány Wekerle Centenáriumi Évet hirdetett 2021-re Magyarország első polgári származású miniszterelnöke halálának 100. évfordulója tiszteletére, emlékének ápolására (mint ismeretes, Móron született, háromszor töltötte be a miniszterelnöki tisztséget, továbbá pénzügyminiszter is volt).

A Centenáriumi Év keretében rendezték meg a Wekerle Napokat 2021. november 12-14. között Móron. A programok között pénteken általános iskolások számára kiírt vetélkedő (erről külön írtunk – a szerk.)  szombaton pedig neves résztvevőkkel lebonyolított kispályás labdarúgó torna szerepelt.

Vasárnap születésének 173. évfordulóján került sor  a koszorúzásra az Erzsébet téri emlékműnél.

Ezt követte az Erzsébet téri Művelődési Házban a Centenáriumi Év záróeseménye, melyen Wekerle novelláskötetet bemutató előadás, és ünnepi műsorral egybekötött díjátadó is volt.

A névre szóló emléklapot, az arannyal bevont Wekerle Emlékérmet, a rendezvényre elkészült, a szervező alapítvány által kiadott Wekerle Sándor antológiát – mely a 2019 évi novellapályázatukra beküldött alkotások válogatása -, és egy 2021-es Wekerle emlékbort az alábbiak kapták:

Törő Gábor fővédnök országgyűlési képviselő, Fenyves Péter Mór Város polgármestere, Dr. Patay Géza Wekerle Sándor dédunokája, Arany Tamás az Önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sportbizottságának elnöke, Szarka Attila az Ezerszó Bt ügyvezetője, Fenesi András a Móri Városi Televízió főszerkesztője, a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete, a Wekerle Sándor Egyesület, a Brindisi Szent Lőrinc Borrend, Mosberger Róbert grafikus és fotóművész,  Hrubos Zsolt fotós, valamint a szervezőbizottság tagjai: Belegrai Orsolya, Belegrai Tamás, Buza Ádám, Lampert Csaba, Lampert Anna, Losonczy Ildikó, Nagy Sándor, és Polgár-Buza Csilla önkéntes segítők.

A Geszler Családi Pincészet Bakony Kincse Cuveé 2019. évjáratú borával arany minősítést ért el és ezzel 2021-ben elnyerte a Wekerle Emlékbor vándordíjat.

Wekerle Kupa kispályás labdarúgó torna – Fotó: Hrubos Zsolt

Fotók: Lehrner Zsolt és Bäcker Zsuzsanna

Írj Te először kommentet "Koszorúzással, díjátadóval zárult Móron a Wekerle Centenáriumi Év – Képekkel"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*