Visszavonult Krausz Gergely – “A cél az volt, hogy kijussak az olimpiára”

Népszerű ajánlatok

/Krausz Gergely a Tokiói Olimpián 2021-ben- MTI Fotó/Kovács Tamás/

Krausz Gergely olimpikon tollaslabdázó, 23-szoros magyar bajnok vasárnap bejelentette a visszavonulását.

    A Multi Alarm SE sportolója az M1 aktuális csatornán elmondta, már köztudott volt az egyesületénél és a szövetségnél is a döntése, ami régóta érlelődött benne.

    “Régóta élt bennem, hogy abbahagyom. A cél az volt, hogy kijussak az olimpiára. Kettős életet éltem, dolgoztam is a sportolói pályafutásom mellett, ami kicsit sok volt. Feltettem magamnak a kérdést az olimpia után, hogy mi van még bennem, mi szükséges ahhoz, hogy még fejlődjek? Magamba néztem, mérlegeltem, és azt gondoltam, hogy valószínűleg már nem játékosként lennék hasznos tagja a tollaslabda-társadalomnak, magamnak pedig nehezen tudnék olyan célt kitűzni, aminek az elérése reális lenne” – nyilatkozta.

    A 27 éves Krausz felidézte, pályafutása első mérföldköve az volt, amikor 2014-ben felnőtt országos bajnok lett egyéniben. A következő fontos állomásnak azt tartja, amikor a legjobb száz közé került a világranglistán, majd sikerült mérkőzést nyernie a világbajnokságon, végül – első magyar férfi tollaslabdázóként – kijutott az olimpiára.

    “Természetesen az olimpiára is örömmel gondolok vissza. Nem voltam csúcsformában, de tisztesen helytálltam” – mondta az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokról.

    A közeljövőről és a terveiről elmondta, az egyesületének szeretne segíteni, illetve a szövetségnek, ahol elnökségi tagként tevékenykedik. Szeretné átadni a tapasztalatait, hogy miként lehetne a gyerekeket profi pályára terelni, hogy fejlődjön a sportág, és megteremtsék azt a hátteret, hogy nemzetközi viszonylatban is eredményes legyen a magyar tollaslabda.

-MTI-

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*