Új Borkirálynője van Mórnak – Képgalériával

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete/

2021. október 1-én este 21. alkalommal a móri házasságkötő teremben választották meg a Móri Borvidék Borkirálynőjét. Ő és udvarhölgye képviselik mostantól a borvidéket két évig különböző rendezvényeken.

Hogy pontosítsak: a választás tulajdonképpen verseny! E nemes vetélkedés hagyományosan elméleti és gyakorlati feladatokból áll.  Ezek a feladatok a szőlő és a bor (a móri bor) körül forogtak ezúttal is. A zsűrizést most is borászok, a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend tagjai, a hegyközség képviselője, a regnáló borkirálynő, és a móri borbarát hölgyek végezték. Név szerint: Bäcker Zsuzsanna, Frey Szabolcs, Gábor Csaba, Gruber Nóra és Iván János.

De tekintsünk vissza egy kicsit: Móron immáron 23 éves hagyománya van a Borkirálynő választásnak. 1998-ban Möllmann Günterné kezdeményezésére rendezték meg először. Attól kezdve sokáig évente, 2016-tól kétévente rendezik. Legutóbb 2018-ban volt. Tavaly a járvány miatt elmaradt, így Gruber Nóra még egy évig maradt “hivatalban”.

Idén eljött a rendezvényre a Mórról elszármazott Bogyay Katalin nagykövet, a Magyar ENSZ Társaság elnöke, városunk új Díszpolgára, aki tiszteletbeli tagja a  Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének. Szintén megjelent Törő Gábor országgyűlési képviselő, és több korábbi borkirálynő.

A színvonalas műsorról Szabó Ádám és zenésztársai gondoskodtak.

Kanyarodjunk vissza a vetélkedéshez: a gyakorlati feladatoknál fel kellett ismerniük a Móri Ezerjót, bort kellett lopózniuk, pohárba tölteniük, és borosüveget is dugóztak a versenyzők.  Az elméleti feladatokra előre is készülhettek, ehhez segédanyagot és személyes segítséget is kaptak.  Fontos volt, hogy mutatkoztak be, mennyire voltak talpraesettek.

A címért idén ketten indultak: Wittner Réka Mórról és Szkok Linda Nagyvelegről. A zsűri értékelése szerint a feladatokat szoros versenyben előbbi oldotta meg jobban, így mostantól Wittner Réka, a Széchenyi István Egyetem építészmérnök hallgatója a Móri Borkirálynő!

Az estet a borbarát hölgyek és Möllmann Günterné szervezték az Önkormányzat támogatásával.

                                                                               Nagy Pál

Képgaléria:

 

/Fotó: Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete/

 

Írj Te először kommentet "Új Borkirálynője van Mórnak – Képgalériával"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*