Az idei év Ezerjófiúját köszöntötték Móron – Képgalériával

Népszerű ajánlatok

/Sárvári Ákos szüleivel – Fotó:Nagy Pál/

A 2021. évi Móri Bornapok vasárnap délelőttjén – 2010. óta immár tizenkettedik alkalommal – közös koccintásra hívta az érdeklődőket a Borbarát Hölgyek Egyesülete Mór a “Teremtés – kútjához”, vagyis a Lamberg-kastély parkjában található Puttó szoborhoz (Nagy Benedek móri szobrászművész alkotása), melyet évekkel ezelőtt fogadtak örökbe. Hagyományaikhoz híven most köszöntötték az ez évi “Ezerjó-fiút” is.

Idén is meghívták a korábbi évek “Ezerjó-fiúit”, akik közül sokan el is jöttek szüleikkel – Fotó:Nagy Pál

Szép számú érdeklődő jött el ezen a napsütéses délelőttön. Köztük a vendégként városunkban tartózkodó borrendek és borbarát hölgyek képviselői, Poscherné Engl Diána a Móri Járási Hivatal helyettes vezetője, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Stolczenberger Róbert önkormányzati képviselő,  Simon M. Veronika festőművész, (a borbarát hölgyek egyesületének tiszteletbeli tagja), Wittner Réka Mór borkirálynője és udvarhölgye Szkok Linda is elfogadták a meghívást.  Részt vettek az ünnepségen Mór korábbi borkirálynői közül többen, és természetesen a “főszereplő” kisfiúk családjukkal.

Bäcker Zsuzsanna, a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke és Törő Gábor  köszöntő szavai után rövid műsor következett: a Pászti Mikós AMI növendékei zenéltek Acsai Sándor vezetésével, aztán a házigazda egyesület egyik tagja, Förhécz Sándorné mondott verset.

Érdekesség, hogy ezúttal két kis lurkó közül az újdonsült borkirálynő a helyszínen sorsolta ki az idei nyertest. A szerencse a 2021. június 15-én született Sárvári Ákosnak kedvezett.

Neki  (valamint szüleinek, Sárközi Laurának és Sárvári Krisztiánnak) Törő Gábor és Stolczenberger Róbert adta át az ajándékokat, melyek közül nem hiányozhatott egy palack jóféle ezerjó sem (a Förhécz Családi Pincészeté).  Érdekesség, hogy a kisfiú édesanyja évekkel ezelőtt móri borkirálynő volt.

Hogy mennyi szerepe volt a bornak és mennyi az ifjú párnak abban, hogy a Móri Ezerjó 2020. őszi fogyasztása után fiúk szülessen?  Nos, ez valószínűleg sosem fog kiderülni…

Ámde:  ha már annak idején a Habsburg uralkodócsalád is sokszor rendelt ebből a nemes nedűből – merthogy ők hittek a Móri Ezerjó fiúnemző erejében – akkor fogadjuk el, hogy a szülők által tavaly elfogyasztott jóféle itókának lehet némi köze a Sárvári család kisfiának megszületésében…

A képen Pálfi Csaba és szülei

Illendő megemlíteni: az Ezerjó fiú címre a másik pályázó idén Pálfi Csaba volt, aki június 7-én látta meg a napvilágot. Szülei Pálfiné Rafaisz Tímea és Pálfi Bálint. Ismét egy kis érdekesség: a csöppség bátyja korábban elnyerte az Ezerjó fiú címet.

Ezt követően a jelenlévőket meghívták egy pohár borra és némi harapnivalóra. Közben a  Liederkreis  Német Nemzetiségi Kamarakórus műsora szórakoztatta a megjelenteket.

 

                                                                                Nagy Pál

KÉPGALÉRIA:

Fenti képeken az ünnepség résztvevői

A Pászti Mikós AMI növendékei

A képen a Liederkreis Kamarakórus,  jobbra pedig Bäcker Zsuzsanna, a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke

Balról jobbra: Wittner Réka borkirálynő, Acsai Sándor a móri fúvószenekar karnagya és a Pászti Miklós AMI tanára, valamint Gruber Nóra leköszönő borkirálynő

 

Fotók: Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Az idei év Ezerjófiúját köszöntötték Móron – Képgalériával"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*