“Értékek és értékgyűjtők” – Elismerték munkájukat

Népszerű ajánlatok

/Középen Mórocz Tamás bodajki plébános – Fotó: Facebook/Fejér Megyei Önkormányzat/

A múlt heti Megyenap keretében rendezték meg pénteken a „Tisztelgés az értékek és értékgyűjtők előtt” című konferenciát Nádasdladányban.

A Fejér megyei értékgyűjtésben és értékőrzésben aktívan közreműködőknek adott át elismeréseket a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a Fejér Megyei Értéktár Bizottság elnöke – olvasható a Fejér Megyei Önkormányzat honlapján.

Azt is megtudhatjuk a hírből, hogy “a Fejér Megyei Közgyűlés 2013-ban a Fejér Megyei Értéktár Bizottságot, amely azóta a megye területén azonosított települési és tájegységi értéktárak adatainak összesítését szervezi, gondoskodik a még nem azonosított, de a megye területén fellelhető nemzeti értékek azonosításáról és dokumentálásáról, és megküldi ezeket a Hungarikum Bizottságnak. A Fejér Megyei Értéktár listában jelenleg 64 érték szerepel.”

Kiderül a tudósításból: “Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Balog Gábor, a Fejér Megyei Értéktár bizottság elnöke a megyei és helyi értékgyűjtés területén kimagaslóan eredményes munkát végezett személyeknek adott át elismeréseket.

Díjban részesültek közjogi tisztségviselők, akik tevékenységükkel támogatták az értéktárak létrehozását, illetve továbbfejlesztését, valamint mindazok, akik eredményes felterjesztéssel éltek a Fejér Megyei Értéktár felé, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az általuk felterjesztett érték bekerült a Fejér Megyei Értéktárba.

Mórról és környékéről ők kaptak elismerést:

“A Bodajki Kegyhely, Kegytemplom, Kolostor, Kálvária, Zarándokudvar és a Bodajki Kegyhely Mária-napi Főbúcsú a megyei értéktárba való bekerüléséért tett javaslatáért Törő Gábor országgyűlési képviselő.

A Bodajki Kegyhely, Kegytemplom, Kolostor, Kálvária, Zarándokudvar és a Bodajki Kegyhely Mária-napi Főbúcsú a megyei értéktárba való bekerüléséért tett javaslatáért Mórocz Tamás címzetes apát, plébános.

Daru Péterné tojásfestő munkássága a megyei értéktárba való bekerüléséért tett javaslatáért Horváth Katalin.

Wekerle Sándor személye és tevékenysége, a Móri Német Tájszótár, a Móri Ezerjó szőlő és bor, valamint a Móri Bornapok rendezvény a megyei értéktárba való bekerüléséért tett javaslatáért Kajos Péterné.”

 

Forrás: fejer.hu

Írj Te először kommentet "“Értékek és értékgyűjtők” – Elismerték munkájukat"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*