“Pisztoly dördült a focipályán” – Móriakkal történt

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció/

Talán ma is érdekesek lehetnek a Mórral és környékével kapcsolatos régi  híradások, érdekességek… – mint például ez az újságcikk, amely egy  1997-es sporteseményen történteket idézi fel:

Pisztoly dördült a focipályán

Botrányba fulladt a Fejér megyei labdarúgó-bajnokságban játszott szombati Baracska Mór mérkőzés, miután a 83. percben 1 -0-ás vendégvezetésnél M. J. játékvezető szabadrúgást ítélt a hazaiak javára. A szabadrúgást azonban a baracskai B. még sípszó előtt elvégezte, s mivel már volt egy sárga lapja, a kiállítás sorsára jutott.

Ám még nem hagyta el a pályát, amikor  a vendéglátók kiegyenlítettek. Emiatt reklamáltak a móriak, s a nézeteltérésből botrány kerekedett, a nézők közül többen a pályára tódultak.

A nézőként jelen lévő B. G. rendőr-őrmester, a móri kapitányság beosztottja szolgálati igazolványát felmutatva közölte a jelenlévőkkel, hogy rendőr, és szolgálatba helyezte magát. Miután eredménytelenül szólította fel a tömeget a verekedés abbahagyására, a magánál tartott önvédelmi fegyveréből figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. Ezt követően a labdarúgópályán zajló verekedés abbamaradt.

A Fejér megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferensétől, N. L. őrnagytól kapott tájékoztatás szerint a kivizsgálás megállapította, hogy B. G. őrmester szolgálatba helyezésével és a figyelmeztető lövéssel a tömegverekedés elfajulását, súlyosabb rülések bekövetkezését akadályozta meg. Intézkedése jogszerűnek minősül.

 

Forrás:Library.hungaricana.hu/ Új Dunántúli napló, 1997. május (8. évfolyam, 119-147. szám)  / 1997-05-13 / 130. szám

Kiemelések tőlem – a szerk.

A korabeli cikkben a teljes nevek szerepeltek, mi csak kezdőbetűket szerepeltetünk – a szerk.

Írj Te először kommentet "“Pisztoly dördült a focipályán” – Móriakkal történt"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*