Nyári Zenei Estek Mór 2021. – Előadók, időpontok

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Sokak örömére a Lamberg-kastély Kulturális Központ 2021-ben is megrendezi a Nyári Zenei Esteket, mely idén már huszonhét éves lesz /bár tavaly a járvány miatt elmaradt/.

Ezúttal is sokszínű programok közül válogathatunk június 27-tól (vasárnap) egészen augusztus 29-ig (vasárnap).

“Helyszín: Lamberg-kastély udvara

Rossz idő esetén a régi Mozi épülete.

A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra.

Az idén a korábbiaktól eltérő helyszínen, a Lamberg-kastély udvarán várjuk a zenekedvelőket.

A koncertek megtartásánál a mindenkor hatályos kormányrendeletek, jogszabályok szerint járunk el.

A rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható!

Programok:

Június 27. 18 óra Móri Ifjúsági Fúvószenekar

A PRO URBE díjas Móri Ifjúsági Fúvószenekar 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megőrzése, ápolása, továbbvitele. Tevékenységükkel öregbítik városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban. Karmester és művészeti vezető: Acsai Sándor.

Július 4. 18 óra Super Troupers – Abba The Show

Több tucat lemez, több száz sláger, és milliónyi rajongó az ABBA 10 éves karrierjének hozadéka. Máig minden korosztály énekli a dalaikat. Éppen ezért összeállt a 4 fiatal magyar énekes, hogy újraélessze az egykori kultuszt. Szándékuk, hogy nosztalgikus örömöt okozzanak az idôsebbeknek, és megismertessék a mai generációt egy izgalmas korszak csodás együttesének munkásságával.

Július 11. 18 óra Tabulatúra régizene-együttes

A 2000-ben alakuló zenekar a középkori, a reneszánsz, és a korai barokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zene megismertetését, bemutatását tűzte maga elé célul. Műsoraikban historikus hangszereken, lehetőség szerint korhű hangszerelésben játszanak, ami a koncertek hangulatát és az előadás hitelességét is emeli.

Július 18. 18 óra Gyöngyözön zenekar gyerekkoncert

A zenekar 2008 őszén alakult Zalaegerszegen. A gyerekek a dal és a versek segítségével megismerkednek a zenekart körülvevő világ hangjaival, odavarázsolják magukat a költők által megálmodott helyszínekre. A műsorban a gyermekek, és gyermeklelkű felnőttek hallhatják a széllel szálló tücsök-ciripelést, a kismadarak vidám dalát, a suhanó árnyék éjszakai motozását, megleshetik a boszorkányok táncát.

Július 25. 18 óra 3FALU BANDA

A zenekar 2015 elején alakult. Minden tagja a népzenével foglalkozik már hosszú évek, évtizedek óta. Repertoárjuk a hagyományos magyar népzenétől, az óvodás körjátékokon át, a különböző népmese feldolgozásokig és a hagyományos magyar ünnepkörök zenei anyagának ismeretéig terjed.

Augusztus 1. 18 óra Latin Trio Project

A produkció neve 2021-tôl Latin Trio Project. A 2015-ben alakult formáció létrejöttét elsôsorban a jazz, swing és bossa nova stílus iránti szeretetet, valamint a 70-es 80-as 90-es évek slágereinek előadói iránti tisztelet ihletett. A trio felállásának különös hangzását az ismertebb pop-rock slágerek jazzes és latinos hangzása adja, melyet több fesztivál alkalmával már megmutathattak.

Augusztus 8. 18 óra Kuna Vali és a Fourtissimo: Electro Swing koncert

A XX. század eleji jazz eleganciája és a modern tánczene frissessége jelenik meg ezen a koncerten, de a Parov Stelar által is fémjelzett zenei műfajt a Fourtissimo-nál balkáni réz-motívumok is színesítik. Vigyázat, igazi fesztivál-hangulat!

Augusztus 15. 18 óra Daniel Speer Brass

Az együttes 1990-ben alakult, mint Daniel Speer Brass. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi Tagozatán végeztek. A klasszikus repertoárt komolytalan komolyzene és könnyûzene váltotta fel. Ezen a koncerten olyan latin örökzöldek születnek újjá, mint a La Cucaracha vagy a Mexikói kalaptánc. Öt rézfúvós és egy dobos vidám mûsora ez mozgással, humorral, jelmezzel, szóval egy cseppet sem showtlanul.

Augusztus 22. 18 óra Tarianer Spitzbuam

A zenekar 1995-ben alakult. Tagjai a helyi német nemzetiségi zenei kultúra ápolását, népszerűsítését tartja szem előtt. 2006-ban mérföldkőhöz érkeztek, és új néven Tarianer Spitzbuam (Tarjáni Csibészek) folytatták munkájukat. A hagyományos sváb polkákon és keringőkön kívül tangókkal, magyar és külföldi örökzöld slágerekkel, csárdásokkal, osztrák és bajor népzenével, valamint mulatós és modern dalokkal szórakoztatják a nagyérdemű közönséget.

Augusztus 29. 18 óra PásztorHóra

Öt virtuóz fiatal, akik különös hangszerekkel csempésznek egy kis Moldvát a nagyvárosi pörgésbe: ők a PásztorHóra! A zenekar egyik különlegessége a jelenleg aktív, furulya-központú moldvai zenekaroktól  elütő hangszerelés. Sokoldalú személyiségükkel, fergeteges hangulatú koncertjeikkel páratlan atmoszférát teremtenek. Olyan varázslat ez, amely ha egyszer magával ragad, többé nem ereszt.”

Forrás: Lamberg-kastély

Írj Te először kommentet "Nyári Zenei Estek Mór 2021. – Előadók, időpontok"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*