Kigyulladt egy kórterem a kórházban Székesfehérváron

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tű. szds., Fejér MKI/

Tűz miatt összesen százhuszonnyolc beteget mentettek ki kórterméből csütörtökön hajnalban a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház úgynevezett hotel épületében.

Az egyik ötödik emeleti kórteremben két mennyezetre függesztett televíziókészülék égett. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a székesfehérvári, a sárbogárdi, a pétfürdői és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett légzőkészülékben a nagy füst miatt az ötödik emeletről és a felette húzódó négy szint füsttel érintett szárnyaiból, valamint a negyedik emelet egy részéről összesen százhuszonnyolc beteget, többségüket betegágyában tolva mentettek ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve.

Az összetett, gyors reagálással a tűz keletkezése után nagyon rövid időn belül minden beteg biztonságban volt a füsttel érintett folyosószárnyakból. A tűzoltók porral oltóval oltották el a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd az ötödik emelet kivételével segítettek a betegeket visszatolni a kórtermükbe.

A tűzeset során a betegeknek nem eset baja, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült.

A mentésben összesen harminchét hivatásos tűzoltó vett részt tíz járművel.

A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja – tájékoztatott bennünket Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, megyei szóvivő.

Írj Te először kommentet "Kigyulladt egy kórterem a kórházban Székesfehérváron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*