Ő is Móron született: Nyári Oszkár

Népszerű ajánlatok

/Nyári Oszkár – A kép 2022-ben készült. MTI fotó/Cseke Csilla/

Többször olvashattak oldalainkon olyan Móron született, és/vagy itt élő emberekről, akik sokat tettek a városért, vagy tevékenységükkel öregbítették az Ezerjó hazájának hírnevét. Folytatjuk:

Nyári Oszkár (Mór, 1968. július 23. –) magyar roma színész, rendező, színházi pedagógus, a Karaván Művészeti Alapítvány vezetője.

Életpályája

Már gyermekkorától fogva vonzotta a színház világa. A III. Béla Gimnáziumban érettségizett 1986-ban. A veszprémi színházban volt segédszínész, majd 1992-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára, Kerényi Imre osztályába.

1996 júniusában diplomázott le, még ebben az évben a kaposvári Csiky Gergely Színházba szerződött, aminek azóta is tagja. 1996 és 2000 között vezette a Magyar Televízió Roma Magazinját.

2000-ben Budapesten megalapította a Karaván Művészeti Alapítványt, melynek célja a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatalok segítése.

2003-tól 2005-ig a Maladype Találkozások Színházának társulatával is játszott. 2013-ban bekerült a Kaszás Attila-díj első három jelöltje közé.

Magánélete

Felesége Nyári Szilvia színésznő. ”

2022-ben Jászai Mari-díjat kapott.

Szerepeiről, munkáiról ITT olvashat bővebben (színház, film, rendezések, elismerések…):

https://hu.wikipedia.org/wiki/Ny%C3%A1ri_Oszk%C3%A1r

 

Forrás:wikipedia

 

Az RTL Klubon látható “Drága örökösök” című sorozat kedvelőinek: ebben is játszik Nyári Oszkár  (Sztojka József „Dodi bácsi” karakterét alakítja)– a szerk.

Írj Te először kommentet "Ő is Móron született: Nyári Oszkár"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*