Süsü, Pom Pom és a többiek… Kihirdették a móri gyermekrajzpályázat eredményét

Népszerű ajánlatok

/Fenti kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

A Lamberg-kastélyban működő Radó Antal Könyvtár ez év júliusában hirdette meg a Csukás István rajzpályázatot.  Ennek eredményhirdetését ma kora délután tartották a Lamberg-kastélyban.

Mint a kiíróktól megtudtam, a pályázat apropóját az adta, hogy régóta nem volt saját rendezésű rajzversenyük és rajzkiállításuk.

Fontosnak tartották, hogy a gyermekek egy mesét vagy mesevilágot elevenítsenek meg alkotásaikon. Könyvtárosként fontos számukra, hogy olvasásra ösztönözzék a gyerekeket. Ők a már megismert történeteket festéssel, rajzolással dolgozzák fel, ezáltal a mese tanulsága is elmélyül – mondta Füle Ágnes gyermekkönyvtáros.

Hozzátette, hogy Csukás István meséire két ok miatt esett a választásuk:

1. aktualitása – Csukás István idén februárban elhunyt – méltó módon tudnak megemlékezni a hazai gyermekirodalom egyik legnagyobb alakjáról.

2. Csukás István meséin – mondhatjuk, hogy – immár több generáció is felnőtt. Így akár a szülők-nagyszülők is ösztönözhették a gyermeket, esetleg közös időtöltést is nyújtott a családnak a mesék újraolvasása.

Megtudtam még tőle: a  pályázatra összesen 95 alkotás érkezett 76 pályázótól, azonban minden pályázótól csak egy alkotást értékeltek.

A zsűrit könyvtárosok alkották. Az értékelés legfőbb szempontjai a belefektetett energia, valamint a gyermeki fantázia és a mese ötvözetének aránya volt.

Sok rajzon köszöntek vissza a könyvek illusztrációi, azonban olyan pályázat kevés érkezett, ahol a mese szereplőit az általa elképzelt környezetbe helyezve örökítette meg a gyerek.

Füle Ágnes arról is tájékoztatott, hogy helyezetteket nem választottak, hanem négy pályázót díjaztak, akik könyvajándékban részesültek.

A beérkezett pályázatokból kiállítást szerveztek a gyermekkönyvtárban, mely október 10-ig megtekinthető.

DÍJAZOTTAK:

Forstner Sára (10 éves): Csoportkép

Horváth Flóra (8 éves): Süsü és a kiskirályfi játékai

Horváth Lilla (10 éves): Pom Pom barátai

Istvánfalvi Blanka (8 éves): A nagy nyaralás

Írj Te először kommentet "Süsü, Pom Pom és a többiek… Kihirdették a móri gyermekrajzpályázat eredményét"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*