/A kép illusztráció!/
Ez is egy régi hagyományos sváb vértesi , illetve környékbeli étel. A recept vértesboglári. Így készül:
Sváb toros töltött káposzta:
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg kolbászhús, 25 dkg rizs, 2 fej vöröshagyma, 20 db savanyított káposztalevél, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 15-20 szem egész bors, só
Elkészítés: A savanyú káposztát kimossuk és egy nagy fazékba tesszük. A rizst puhára főzzük és lecsepegtetjük. A hagymát finomra vágjuk és egy kanálnyi zsíron üvegesre dinszteljük.
Összegyúrjuk a húsmasszát, a rizst és a párolt hagymát, és vizes kézzel gombócokat formálunk.
A gombócokat beágyazzuk a káposzta közé és felöntjük mintegy 6 dl vízzel. Beletesszük a babérleveleket és a borsot, majd lefedve, lassú tűzön mintegy 2 órán keresztül főzzük.
A végén kiszedjük a gombócokat, és a káposztát még egyszer összeforraljuk. Tejföllel és puha kenyérrel tálaljuk.
Forrás:provertes.hu
Írj Te először kommentet "Hagyományos Mór környéki ételek: Sváb toros töltött káposzta"