Mór szoboravatással egybekötött ünnepséggel emlékezett Trianonra

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Hrubos Zsolt/

Tegnap délután – az ország számos településéhez hasonlóan –  tartották városunkban Fenyves Péter polgármester, Csákvári Ilona Járási Hivatal vezető, a helyi közélet képviselői, és érdeklődő móriak jelenlétében a Trianoni tragédia 100. évfordulójára emlékező ünnepséget a Szent István téren.

A rendezvény keretében került sor Csák Attila szobrászművész turulmadarat ábrázoló alkotásának (Mór új köztéri szobrának) avatójára is.

Az avatóbeszédet Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondta.  A szobrot Spányi Antal megyés püspök szentelte fel. Trianon kapcsán Törő Gábor országgyűlési képviselő mondott beszédet.

Az emlékművet ők hárman, valamint dr. Simon László Fejér megyei kormánymegbízott leplezték le, az ünnepélyt pedig rövid műsor és koszorúzás színesítette.

Az alkotás talapzatán ez az idézet szerepel: “Magyar, legyen hited és lészen országod” (Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna (1881-1923)

Az új szoborról – melyet Mór Önkormányzata állíttatott, és elkészültét többen támogatták adományaikkal – ebben a cikkünkben olvashatnak bővebben – képekkel:

Elkészült Mór legújabb köztéri szobra, a Trianon-emlékmű

 

Írj Te először kommentet "Mór szoboravatással egybekötött ünnepséggel emlékezett Trianonra"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*