Új eszközökkel gazdagodtak a móri és környékbeli tűzoltók

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Katasztrófavédelem/

Huszonhét önkéntes tűzoltó egyesületnek és négy önkormányzati tűzoltóságnak adták át az országos pályázaton elnyert eszközöket november 22-én a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A szervezetek szertárfelújításra, működési költségekre, tűzoltó technikai felszerelésekre, védőruházatra és oktatásra kaptak támogatást. Az új eszközöket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át az önkéntes és önkormányzati tűzoltóknak.

A pályázatnak köszönhetően az önkéntes egyesületek egyebek között a beavatkozásokhoz szükséges eszközöket és felszereléseket kaptak, mint például (tömlők, kötelek, tűzcsapkulcsok, állványcső föld alatti tűzcsaphoz, láncfűrészek, kéziszerszámok és –lámpák), ezen kívül különféle képzések is elérhetővé váltak számukra.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó huszonhét egyesület – köztük a bodajki, a csákberényi, a csákvári, a csókakői, a fehérvárcsurgói, az isztiméri, a magyaralmási, a móri önkéntes tűzoltó egyesület összesen csaknem huszonhét millió forintos támogatásban részesült.

Az önkormányzati tűzoltóságok számára második alkalommal nyílt meg a pályázati lehetőség, amelynek célja az eszközfejlesztés támogatása, valamint a tűzoltóságok felszereltségének javítása.

A pályázaton Fejér megye mind a négy önkormányzati tűzoltósága, a móri, a polgárdi, a váli és a bicskei parancsnokság eredményesen vett részt, amelynek során védőruházatra és technikai eszközökre nyertek támogatást tizennégy és fél millió forint értékben.

Fentiekről Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatta portálunkat.

Írj Te először kommentet "Új eszközökkel gazdagodtak a móri és környékbeli tűzoltók"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*