Nagy érdeklődés kísérte az idei Wekerle Napokat Móron

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Hrubos Zsolt/

Tegnap adtunk hírt a 2019. évi Wekerle Napok kapcsán a Wekerle Novellapályázatról, az ünnepélyes díjátadóról.

Buza Ernőt, a Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány elnökét ezúttal arról kérdeztem, hogy értékeli a kétnapos rendezvényt, az általuk “megálmodott” eseménysorozatot, aki alábbiakban tájékoztatott:

“A Wekerle Napok 2019 minden tervezett programja megvalósult a két napon nagy érdeklődés mellett.

Ezzel sikerült elérni célunkat, Wekerle Sándor történelmi emlékezete megőrzését, és a jelenkor tudományos kihívásainak megismertetését.

November 13-án  Az 5. hullám – a digitális jövő című nyílt tudományos fórumon Laufer Tamás, az IVSZ elnöke és az Alba Innovár Központ vezetője a mesterséges intelligencia és robotizáció, Kiss-Mihály Norbert, az MNB főosztályvezetője a pénz és bankok jövője témakörben tartott magas szintű előadást.

Kifejezetten a fiataloknak szólt Damsa Andrei, az InfoTárs Egyesület alelnöke előadása a digitalizáció előnyeiről és veszélyeiről.

A kerekasztal beszélgetésen Prof. Báger Gusztáv, az MNB Monetáris Tanácsa tagja a mesterséges intelligencia és az emberi lét összefonódásának morális oldalával foglalkozott, és felvázolt egy lehetséges digitális-innovációs nemzetstratégiát.

November 14-én ünnepi műsor keretében átadtuk a Wekerle Sándor novellapályázat első díjait és különdíjait, majd Dr. Kárbin Ákos Wekerle kutató történész nagy sikerű előadást tartott Wekerle három miniszterelnökségéről.”

Holnapi – képekkel illusztrált – befejező írásunkban a Wekerle emlékéremről, emlékképeslapról és emlékbélyegről olvashatnak.

                                                                                                        Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Nagy érdeklődés kísérte az idei Wekerle Napokat Móron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*