Móri kistérség időjárása – bemutatkozik a móri meteorológus

Népszerű ajánlatok

Mór egy szélcsatornában helyezkedik el, itt az ország többi részéhez képest erősebb szelek fújnak.

A keleti, északkeleti országrészhez képest szerencsére ritkábbak a pusztító zivatarok, legutóbb 2016 nyarán volt egy erős szupercella ami komolyabb jégesőt produkált.

A Móri kistérség időjárása oldalt éppen ezért hoztam létre, hogy az ilyen és ehhez hasonló időjárási helyzeteket minél előbb előre tudjam jelezni és időben figyelmeztetni az embereket.

Heti előrejelzést is készítek, ezek általában 90%-ban bejönnek, mivel vannak olyan időjárási helyzetek, mint például a mediterrán ciklonok. Ezek kiszámíthatatlanabbak. Van, hogy még az érkezés napján is másképp alakul időjárásunk, mint azt az időjárási modellek adták, ilyen helyzetekben napról napra kell frissíteni az előrejelzést, hogy a lehető legpontosabb előrejelzést készíthessük.

Az oldalamat jelenleg egyedül szerkesztem és az előrejelzéseket is, fotózni – ha nincs időm- barátnőm szokott, illetve a lakosok, és bárki az országból küldhet fotót. Még a Dunaújváros időjárása oldalon is szoktam előrejelzést írni, egyik barátomé, Farkas Miklósé az oldal.

Ami még fontos lehet, hogy sajnos a globális felmelegedés egyre súlyosabb gondokat fog okozni.

Idén is rengeteg melegrekord dőlt hazánkban és Európa szerte is, de ez csak a kisebb gond, több helyen erdőtüzek, hatalmas viharok, jégesők tomboltak.

Évről évre melegebbek lesznek, hazánk éghajlata is megváltozhat. Jó példa az idei július ami globálisan a legmelegebb hónap volt a mérések kezdete óta.

Négele Tamás

 

 

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*