Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Kastély Akadémia második előadása Móron

április 5 @ 18:00 - 19:30 UTC+0

A Lamberg-kastély az alábbiakról tájékoztatott bennünket:

“Április 5-én második előadásával folytatódik a móri Lamberg-kastély Művelődési Központ, Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely és az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottsága által életre hívott Kastély Akadémia, mely a következő címet kapta: Ábrándos szép napok… – őszintén a globális fenntarthatóság korlátairól.

A fokozott érdeklődésnek köszönhetően a rendezvény helyszíne is változik.

Az előadó ezúttal dr. Gelencsér András levegőkémikus, az MTA levelező tagja, aki egyben a Pannon Egyetem rektori tisztségét is betölti.

Moderál: dr. Szabó Péter VEAB-alelnök

Az előadás a hirtelen mindannyiunk számára forróvá vált globális fenntarthatóság divatos témakörét járja körül „unortodox” módon. Az előadó kizárólag a műszaki- és természettudományok törvényeire alapozva számol le egyesével a modern fogyasztói társadalom „fenntartható fejlődéséről” (értsd: fenntarthatatlan növekedéséről) táplált – a politikai és a gazdasági elit rövidtávú érdekeit kiszolgáló –fényesen csillogó illúziókkal. Személyét kizárólag az emberiség jövőjéért érzett aggódás hajtja, előadásában őszinte és felelős együtt gondolkodásra hívja az érdeklődő hallgatóságot. Hiszen az emberiség számára valóban „a lét a tét”, nincs másik bolygónk és még egy zsetonunk az újrakezdéshez.

Helyszín: a fokozott érdeklődésre való tekintettel, a Kastély Akadémia előadásai az Erzsébet Téri Művelődési Házban lesznek megtartva (Mór, Erzsébet tér 14. szám), és a regisztráció nyitott maradt.”

Időpont: 2024. április 5., péntek, 18 óra

Részletek

Dátum:
április 5
Időpont:
18:00 - 19:30 UTC+0
Esemény címkék:
, , , , ,

Helyszín

Erzsébet téri Művelődési Ház
Erzsébet tér
Mór, Fejér 8060 Magyarország
+ Google Térkép