Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A belga Desguin Quartet ingyenes koncertje a Károlyi Kastélyban

április 12 @ 19:00 - 20:00 UTC+0

A Károlyi József Alapítvány április 12-én, pénteken, 19 órakor különleges koncertre invitálja az érdeklődőket. A Desguin Kwartet, amely egy fiatal, ambiciózus vonósnégyes Belgiumból és amely sokoldalúságáról és interdiszciplináris megközelítéséről ismert, Dvorák F-dúr « American » vonósnégyesét adja elő a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A koncert annak a munkának a zárásaként kerül megrendezésre, amely április 8-tól zajlik a kastély falai között: a vonónégyes egy művészeti « rezidencia » keretében tartózkodik és dolgozik Fehérvárcsurgón.

A zenei tevékenységet az európai MERITA program támogatja: a program egy online és offline platform, amely növeli a feltörekvő európai vonósnégyesek ismertségét, miközben népszerűsíti az európai kulturális örökséget. A MERITA program az innováció, a képzés és fejlesztés, a promóció és a fenntarthatóság elvein alapul. A Kreatív Európa – Európai Platformok 2021 győzteseként és az Európai Unió társfinanszírozásával a MERITA a Le Dimore del Quartetto (Milánó, Olaszország) projektje, amelyet 11 európai ország 16 kulturális intézménnyel közösen működtet.

A digitális platformon keresztül a MERITA bemutatja a művészeket, a kulturális helyszíneket és a történelmi épületeket, valamint oktatási anyagokat, hálózatépítést és tartalmakat biztosít a nagyközönség számára, online és helyszíni tevékenységek paneljét, azaz képzéseket, művészeti rezidenciákat, fiatal művészek transznacionális és nemzetközi áramlását, tanulmányokat és kutatást. A platform azt is lehetővé teszi, hogy az új közönség közelebb kerüljön a klasszikus zenéhez és a történelmi látnivalókhoz. Célja, hogy referenciaponttá váljék a kamarazenészek és gyakorlati szakemberek számára, egy új és tartós üzleti modell alapját képezve.

A koncerten való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Információ, helyfoglalás:

Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26- e-mail: info@karolyikastely.hu; web: www.karolyi.org.hu

Részletek

Dátum:
április 12
Időpont:
19:00 - 20:00 UTC+0
Esemény címkék:
, , , ,

Helyszín

Károlyi-kastély
Petőfi Sándor u. 2.
Fehérvárcsurgó, Fejér 8052 Magyarország
+ Google Térkép