Egy ember letartóztatásba, egy másik bűnügyi felügyeletbe került a móri drogügyben

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció!/

A Fejér Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik kábítószert értékesítettek Móron.

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt egy 53 éves nővel, a 25 éves fiával és egy 38 éves férfival szemben folyik büntető eljárás, amelynek során korábban már két gyanúsított letartóztatása megtörtént, azonban újabb gyanúsítottak kerültek a nyomozóhatóság látókörébe. A gyanúsítottak egyike 2023. februárjától, a másik terhelt pedig 2022. májusa óta foglalkozott marihuána, MDMA, továbbá amfetamin értékesítésével.

A kábítószereket ismeretlen forrásból, illetve annak alapanyagait a korábban letartóztatott egyik gyanúsított révén szerezték be, és több személyből álló, visszatérő vevőkörnek értékesítették. A beszerzett kábítószert az egyik gyanúsított otthonában, illetve a korábban letartóztatott gyanúsított tartózkodási helyén tárolták, továbbá e helyeken állították elő, majd értékesítették a viszonteladóknak, illetve fogyasztóknak. A kábítószer értékesítéssel foglalkozó társaság feje a 35 éves gyanúsított volt.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottak elfogásakor kábítószer előállításához és értékesítéséhez használt eszközöket, illetve kábítószereket foglalt le.

A gyanúsítottak esetében alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást megnehezítenék vagy veszélyeztetnék, továbbá hasonló bűncselekményeket követnének el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak egyikének letartóztatását, a másik terheltnek pedig a bűnügyi felügyeletét.

A letartóztatott gyanúsítottra vonatkozó döntés védelmi fellebbezés, míg a bűnügyi felügyelettel érintett gyanúsított tekintetében ügyészi fellebbezés folytán nem végleges – tájékoztatta a MórMost.hu-t Jászberényiné dr. Király Teodóra főügyészségi ügyész, a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A rendőrségi akcióról itt írtunk tegnap:

Nyolc embert fogtak el Móron kábítószer-kereskedelem gyanújával (+Videó)

Írj Te először kommentet "Egy ember letartóztatásba, egy másik bűnügyi felügyeletbe került a móri drogügyben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*