Móri-isztiméri csapat győzött az idei Fehérvári Lecsófőző Vigasságon

Népszerű ajánlatok

/Fotó: OKK Fehérvár/

A múlt heti viharos, hideg időjárás után szombaton végre minden körülmény adott volt a 19. Fehérvári Lecsófőző Vigasság sikeres megrendezéséhez. Székesfehérvár legnépszerűbb gasztronómiai, közösségi és szórakoztató programján mintegy 400 bográcsban főzték a csapatok a magyar ételklasszikus megannyi formáját.

A főzőversenyt egy móri-isztiméri családi, baráti társaság nyerte meg és Hodos-Czibor Dominika lett a Lecsókirálynő.

Székesfehérvárról és hazánk számos pontjáról érkeztek résztvevők a Lecsófesztiválra. Céges csapatok, baráti társaságok, családok népesítették be a Zichy ligetet és a környező utcákat, és már reggel nekiláttak a főzésnek. A csapatok többsége a városból jött, de érkeztek vendégek többek között Mórról, Békéscsabáról, Kecskemétről és Nyíregyházáról is.

Íme egy kis ízelítő az idei felhozatalból: a legtöbben hagyományosan kolbászos, tojásos, rizses lecsót főztek, de volt többek között dupla sonkás, padlizsános, tökös, olaszos-húsos és tejfölös változat is. Egyéb finomságok is színesítették a fesztivál „étlapját”, készült például lecsós hamburger, lecsóval töltött kolbász, sült lecsó tallérágyon és a helyszínen frissen sütött krumplis pogácsa is.

A versenyre mintegy 70 lecsót neveztek be, melyeket hat ismert séf – Adamek Balázs, Barsch Tamás, Koós Tamás, Selymes Péter, Tőkés Dániel és Volenter István – értékelt.

A zsűri délelőtt végigjárta a főzőterület, majd az íz, az állag és a tálalás alapján értékelte az étkeket. A 70-ből 20 lecsót kértek visszakóstolásra, ebből állították össze a helyezettek rangsorát. Mind a 20 csapat kapott oklevelet és a helyezésnek megfelelően kisebb-nagyobb ajándékokat.

A verseny első helyezettje az A100-as főzőhely, egy móri-isztiméri baráti társaság lett, melynek tagjai közül került ki az idei Lecsókirálynő, Hodos-Czibor Dominika.

Forrás: OKK Fehérvár

A képen Volenter István, a móri Öreg Prés Étterem séfje-üzemeltetője

Írj Te először kommentet "Móri-isztiméri csapat győzött az idei Fehérvári Lecsófőző Vigasságon"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*