Takács Boglárka a reményfutamba került 200 méteren

Népszerű ajánlatok

/Takács Boglárka a szombati 100m-es síkfutás elődöntője után – MTI fotó/Czeglédi Zsolt/

Takács Boglárka vasárnap hosszabbik távján, a 200m-es síkfutásban folyatta szereplését a párizsi olimpián.

A késő délelőtti előfutamban a móri sportoló – aki ebben a számban is magyar rekorder – a reményfutamba került.

    A kétszeres U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes atlétára legalább két futás várt a félkörös távon, ugyanis az előfutamból az első három helyezettek kerültek egyből az elődöntőbe, a többiek a hétfői reményfutamban folytathatják.

    A Honvéd atlétája a hármas pályán jól futotta meg az első százat, a célegyenesbe fordulva úgy tűnt, van esélye továbbjutó helyen végezni, végül azonban többen lehajrázták és 23.16 másodperccel hatodik lett.

    „Az edzőm azt kérte, hogy szeretne egy olyan futást látni, amikor el merem vállalni a 200 métert és nem óvatosan, félve kezdem el, aztán a végén kezdek kapaszkodni. Az volt a terv, hogy a kanyarból kifutás során olyan sebességet szerzek, amellyel jó pozícióba tudok kerülni. Szerintem talán túl erősen kezdtem, mert a kanyar után azt éreztem, hogy meglesz az első három hely valamelyike, mert úgy szokott lenni, hogy onnantól még tudok gyorsulni. Csakhogy nem tudtam, egyre rosszabb lett, csak próbáltam tartani a mozgást” – nyilatkozott Takács Boglárka.

    Elmondta, a reményfutammal még nem foglalkozott, mert „esze ágában” nem volt még egy 200-at futni.

    „Úgy terveztük, hogy a mai futamból kell továbbjutni az elődöntőbe, és ez meg is lehetett volna” – hangsúlyozta. Hozzátette, a szombati 100-as elődöntő után doppingvizsgálatra kellett mennie, majd fél 2-kor került ágyba, így öt órája maradt pihenni. (MTI)

A 100m-es eredményéről itt olvashat:

Takács Boglárka 7. lett futamában az olimpiai elődöntőben

Takács Boglárka új országos csúccsal elődöntős az olimpián

Írj Te először kommentet "Takács Boglárka a reményfutamba került 200 méteren"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*