Takács Boglárka új országos csúccsal elődöntős az olimpián

Népszerű ajánlatok

Újra móri sportoló szerepel az olimpián!

Krausz Gergely 2021-es tokiói szereplése után augusztus 2-án pénteken állt rajthoz a párizsi olimpián Takács Boglárka a 100m-es női síkfutásban.

A Budapesti Honvéd atlétája kiváló futással, 11.10mp-es idővel, új országos csúccsal harmadik lett előfutamában, így elődöntőt futhat!

A futamot a brit Daryll Neita nyerte 10.92-vel az amerikai Melissa Jefferson (10.96 mp) előtt.

Takács Boglárka nyilatkozata:

    „Tudtam, hogy a továbbjutáshoz 11-hez nagyon közeli idő kell, valószínűleg országos csúcs, ami sikerült, így ezzel nagyon elégedett vagyok. Maga a futás nem volt tökéletes, talán feszesebb volt a mozgásom, mint kellett volna, ennek ellenére tudtam a futam végén jönni, viszonylag higgadt maradtam és éreztem, hogy meglesz” – nyilatkozott Takács Boglárka.

    Hozzátette, a célbaérés után, bár bízott benne, hogy harmadik lett, nem tudta pontosan, így nagyon megkönnyebbült, amikor felnézett a táblára és meglátta az eredményt. Kiemelte, mivel francia sprinterrel is futott együtt, gondolta, hogy a hangulatra „nem lesz panasz”, mégis meglepte a csodálatos miliő.

    „Gondoltam, hogy az esti programban telt ház lesz, de hogy már kora délelőtt ennyire sokan kijönnek és így szurkolnak, az meglepett, ugyanakkor nagyon jó érzés volt” – fogalmazott.  (MTI)

Takács Boglárka 100m-es előfutama után – MTI fotó/Czeglédi Zsolt

Írj Te először kommentet "Takács Boglárka új országos csúccsal elődöntős az olimpián"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*