Sokan nem tartották be a szabályokat

Népszerű ajánlatok

/A korábbi Mór, Vértes utcai kép illusztráció – Fotó: Police.hu/

A Fejér Vármegyei rendőrség közösségi oldalán számolt be a múlt heti közlekedésbiztonsági ellenőrzések tapasztalatairól. Ezt írták:

Az év 21. hetében a vármegye közútjain 857 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Kollégáink sebességtúllépés miatt 48 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 107-et pedig helyszínbírsággal sújtottak, 8 sofőrt figyelmeztettek.

A hét folyamán az egyenruhások 11 esetben intézkedtek olyan sofőrrel szemben, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

Az előzés szabályainak megsértése miatt 6, az elsőbbség meg nem adása miatt 64 járművezetővel szemben intézkedtek, továbbá a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 15-en sértették meg, a követési távolságot pedig 7-en nem tartották be.

A főkapitányság illetékességi területén május 27-én fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az egyenruhások, mely a passzív biztonsági eszközök használatára terjedt ki.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 111 esetben kellet intézkedniük kollégáinknak. Ebből 85 járművezető és 26 utas nem tartotta be az előírt szabályokat.

Fejér vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre.

Forrás: Facebook

Írj Te először kommentet "Sokan nem tartották be a szabályokat"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*