Takács Boglárka új országos csúcsot futott!

Népszerű ajánlatok

/A képen Takács Boglárka 2024. februárban – MTI fotó/Czeglédi Zsolt/

Takács Boglárka saját országos csúcsát megjavítva, 11.11 másodperces eredménnyel megnyerte a női 100 métert vasárnap, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kontinentális sorozatának bronz kategóriájú budapesti versenyén.

A BHSE 22 éves sprintere tavalyi több alkalommal is faragott a klasszikus vágtaszám magyar rekordján, melyet 2023. július 13. óta egészen mostanáig 11.14 másodperccel tartott.

A világbajnoki elődöntős sprinter az idei szabadtéri szezonban is jó formát mutatott eddig, a dohai Gyémánt Liga-versenyen 11.17-tel ötödik lett, néhány napja pedig Besztercebányán tudott ezüst kategóriás viadalt nyerni.

Így egyértelmű esélyesként várta a vasárnapi futamot, melynek négyes pályáján rajtolt a 11.09 másodperces egyéni csúccsal rendelkező amerikai Shannon Ray mellől.

Takács a rajtot kiválóan kapta el és féltávig az amerikai mellett futott, onnan viszont fokozatosan lépett el tőle, végül nagy fölénnyel győzött, 11.11 mp-es eredménye pedig úgy még értékesebbnek mondható, hogy “csupán” 0,7 méter/másodperces hátszél segítette a futam során.

A délután 14.30-kor kezdődött versenyen Takács még 200-on is rajtol, melyen tavaly éppen ezen a viadalon javított országos csúcsot.

-MTI-

A móri atléta edzője Németh Roland – a szerk.

Írj Te először kommentet "Takács Boglárka új országos csúcsot futott!"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*