Vármegyei szinten díjazták őket

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Facebook/

A Móri Dr. Zimmermann Ágoston Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola közösségi oldalán újságolta egyik diákjuk, valamint egyik munkatársuk sikerét:

Mint írták, a közelmúltban a székesfehérvári városháza dísztermében rendezték meg a Fejér Megyei Diáksport Szövetség „Jó tanuló, jó sportoló” díjátadó gáláját.

Az eseményen elismerést kapott Sallay Kristóf 8.a osztályos tanulójuk, aki a móri körzet legjobb sportolójának bizonyult a 2022/2023-as tanévben.

Szintén díjazták kollégájuk, Pisch Róbertné munkáját, aki a szóban forgó tanév diákolimpiai eredményei alapján a móri körzet legeredményesebb testnevelője lett.

Sallay Kristóf neve ismerősen cseng az iskola életét figyelemmel követők számára. Kristóf már 2019-ben országos diákolimpiai bajnok lett 50 méteres gyorsúszásban. Még ugyanebben az esztendőben egyesületi színekben is sikeresen szerepelt, hiszen a delfin korcsoportban hasonló távon országos bajnokságot nyert.

Nevelőedzője testnevelő tanárjuk, Kolmer Zsolt volt. A 2022/2023-as tanévben 50 méteres gyors- és 50 méteres pillangóúszásban egyaránt ezüstérmet szerzett a diákolimpia országos döntőjében, ekkor már Dániel András irányításával. Az úszás mellett atlétikában is bizonyított, kislabdahajításban körzeti első és megyei harmadik lett.

Pisch Róbertné (Zsuzsa néni) 30 éve, egy eredményes atlétikai pályafutás lezárása után vette kézbe iskolájuk sportéletét. Őszinte odaadással, a sport és a mozgás szeretetét sugározva nevelte tanítványait, akik közül többen diákolimpiai bajnokok, dobogósok, megyei és országos helyezettek lettek, főleg atlétika, floorball, duatlon, úszás és triatlon sportágakban bizonyultak sikeresnek. Napjainkban a testnevelés munkaközösség vezetőjeként fogja össze és irányítja az iskolai sportéletet.

Diákjai valamennyi sportágban rendezett körzeti versenyen ott vannak, az évek során számtalan éremmel, helyezéssel gazdagodtak, s magasabb szinten is kitettek magukért.

Az elmúlt két évben a Móri Körzeti Diáksport Bizottság vezetőjeként szervezte és bonyolította le a helyi versenyeket, minden esetben a rá jellemző alapos körültekintéssel és szaktudással.

Írj Te először kommentet "Vármegyei szinten díjazták őket"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*