Ők lesznek a Kastély Akadémia előadói Móron

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

A minap tettük közzé a március 1-jén, a Radó Antal Könyvtár olvasótermében rajtoló Kastély Akadémia első alkalmát.

Azóta a Lamberg-kastélytól megkaptuk a teljes sorozat programját. Tájékoztatójukat  itt olvashatja:

“Minőségi kikapcsolódási és fejlődési lehetőséget nyújtó szabadegyetem indul Móron, a Lamberg-kastélyban, a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága kezdeményezéséből, Kastély Akadémia címmel. Az egyelőre két szemeszteresre tervezett előadás-sorozat térítésmentes, a rendszeres hallgatók félév végén oklevelet kapnak.

A program ötletgazdája az akadémiai célkitűzéseknek megfelelően Dr. Szabó Péter főiskolai tanár, a Kodolányi János Egyetem alapítója az MTA VEAB alelnöke, aki egyben a Kastély

Akadémia nyitó előadását is tartja március 1-jén, a kastélykönyvtár olvasótermében. A Merre rohan a világunk? Napjaink kihívásai – problémák, megoldások tematikájú előadás-sorozat azzal a gondolattal született, hogy tudományos szemszögből, közérthető módon tárja fel a világunk legidőszerűbb kérdéseit. Ennek fényében változatos és tanulságos előadásokkal várjuk a hallgatókat havonta egy péntek este, 18 órától, a Lamberg-kastély olvasótermébe.

Az előadások hatvan percet vesznek igénybe, melyek végén lesz lehetőség a kérdések feltevésére és megvitatására.

Az első szemeszter vendégelőadói: Dr. Gelencsér András, az MTA levelező tagja, légkörkutató, a Pannon Egyetem rektora, Dr. habil.Malatyinszki Szilárd egyetemi docens (Kodolányi János Egyetem), valamint Dr. Szent-Iványi István egyetemi oktató (KJE), nemzetközi politikai szakértő. Az ő soraikat gazdagítja saját előadásával, illetve állandó házigazdaként Dr. Szabó Péter.

Az előadás-sorozatra előzetesen regisztrálni kell, a résztvevők igazolványt kapnak, amibe a„tanév” folyamán jelenléteket gyűjthetnek. A legkitartóbb hallgatók szemeszter végén oklevelet kapnak, valamint részt vesznek egy kvízjátékban, ahol értékes díjakért versenyezhetnek.

Az előzetes bejelentkezéseket a konyvtar@lambergkastely.hu e-mail címen, vagy telefonon, a 06 22 407 138-as számon fogadjuk. A helyek száma korlátozott.”

AZ ELSŐ ELŐADÁS:

https://mormost.hu/esemenyek/kastely-akademia-ingyenes-szabadegyetemi-estek-a-lamberg-kastelyban/

Írj Te először kommentet "Ők lesznek a Kastély Akadémia előadói Móron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*