110 kg-ot fogyott, túrákat szervez, jótékonykodik a csókakői hölgy

Népszerű ajánlatok

/Fotók: Psóráné Szaniszló Szilvia saját archívumából/

Tavaly novemberben adtunk hírt röviden egy új kezdeményezésről, a CsókaMóka Instant Családi Túráról, amely idén januárban indul, és bármikor teljesíthető.

Időközben derült ki, hogy szervezője a Csókamóka Alapítványon keresztül egy olyan ember, akinek öt évvel ezelőtt még a mozgás is nehezére esett, nemhogy a túrázás…

A Csókakőn élő Psóráné Szaniszló Szilviáról van szó.  Megtudtam tőle, hogy erősen túlsúlyos volt, aztán teljes életmódváltás után (műtét, étkezési szokások változtatása, rengeteg sport) 183 kg-ról másfél év alatt 110 kg-ot adott le!

Ma már sportversenyeken indul (erőemelés), kerékpár sportnagykövet, Facebook csoportot hozott létre („Változni sosem késő”), ahol túlsúlyos embereket motivál.

Elkezdett túrákat szervezni, ezeket egyedül csinálja.

Új kezdeményezése a fent említett Csókamóka Instant családi túra, amely a hó végén indul, és megtalálható a Facebookon.

De még ez sem elég: a túrákat immár három éve jótékonykodással köti össze, melyben eddig száznál több rászoruló  személyt, családot támogattak.

Csak példaként említette: „…most egy Mosonmagyaróvári nagymamát támogatunk, aki egyedül neveli 30 éves autista és epilepsziás fiát, és 10 éves súlyosan fogyatékos unokáját. Ő maga pedig rákos. Nem rég esett át egy melleltávolító műtéten. Sok nehéz sorsot láttam már….  Márciusban  a Szigetközben lesz jótékonysági túra,  ahol egy Mosonmagyaróvári állatmenhelynek fogunk gyűjteni. Áprilisában pedig vízitúra kenuval-sárkányhajóval, úgyszintén a Szigetközben.”

Hogy mi hajtja Szilviát?   Erre ezt válaszolta: „Igazából nekem az a célom, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy túlsúlyosnak nem jó lenni, és senki ne jusson odáig, ahová én, mert az nem élet. Fontos az egészséges étkezés és a sport.  Ezt kell átadni gyermekeinknek is, mert sajnos ők is egyre elhízottabbak, és sok bántást kapnak. Gyermekként nagy trauma, ha gyermek társaik gúnyolják őket.

Felnőttként is nehéz volt elviselni. Rengeteg megalázás, bántás, kellemetlen helyzet ért engem is. Most, hogy változtam, sokan nagyképűnek tartanak, pedig csak végre felemelt fejjel járok, és nem a földet bámulom, mint régen…”

Fotók: Psóráné Szaniszló Szilvia saját archívumából

 

A Csókamóka Instant családi túráról kicsit bővebben:

CsókaMóka Túra, Csókakör, Starlight Sprint – Programok neked is!

Írj Te először kommentet "110 kg-ot fogyott, túrákat szervez, jótékonykodik a csókakői hölgy"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*