Elkészült a Rózsa utcai csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója Bakonycsernén

Népszerű ajánlatok

Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatással valósult meg a „Rózsa utcai csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója” c. projekt.

A projektet a TOP-2.3.1-16 sz. Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések c. pályázati konstrukció keretében Bakonycsernye Nagyközség Önkormányzata valósította meg, melyhez 200,01 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A fejlesztés a TOP-2.3.1-16 sz. Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések c. pályázati konstrukció keretében valósult meg, mely során Bakonycsernyén a Rózsa utca csapadékvíz elvezetési problémája került megoldásra.

A Rózsa u. 1026/1 hrsz. szakaszán a csapadékvíz elvezetése rendezett módon megoldásra került.

A beruházás során megvalósult a Rózsa utcában a csapadékvíz-elvezető árok profilozása, átereszek építésével, melynek során megszüntetésre kerültek a keresztmetszeti, valamint a magassági vonalvezetési elégtelenségek.

A kapubejárókban lévő régi átereszek jellemzően nem megfelelő átmérővel készültek és tervszerűtlenül, nem megfelelő folyásszinten lettek megépítve. Ezek az átereszek süllyesztésre kerültek és helyreállításra kerültek a kapubejárók is.

A víz által okozott károk kiküszöbölésére az út 144 m hosszban aszfalt burkolatú vápás szelvényű kiépítést kapott „K” szegélysor támasztékkal és a Rózsa utca 98- 134 szám közötti útszakasz aszfalt kopórétegének felújítása is megvalósult. A vápás úton összegyűlt víz az utca elején elhelyezett rácsos folyókával a meglévő csapadékvíz elvezetőbe kerül bekötésre.

A projekt keretében 2365 fm hosszon történt meg a csapadékvíz-elvezetés rendezése.

Kedvezményezett neve: Bakonycsernye Nagyközség Önkormányzata

Projekt címe: Rózsa utcai csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója

Projekt befejezési határideje: 2023.12.15.

Szerződött támogatás összege: 200 005 000,- Ft Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

Forrás: ÖS

Címlapkép forrása: Facebook/Turi Balázs Bakonycsernye polgármestere

Írj Te először kommentet "Elkészült a Rózsa utcai csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója Bakonycsernén"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*