Véget ért a programsorozat, átadták a Wekerle Emlékbor vándordíjat

Népszerű ajánlatok

A móri származású háromszoros magyar miniszterelnök, Wekerle Sándor születésének 175. évfordulója tiszteletére szervezett  rendezvénysorozatot a nevét viselő alapítvány.

Ez kedden délután szabadtéri megemlékezéssel és ünnepi műsorral zárult.

Az államférfi Erzsébet téren álló köztéri emlékművénél rendezett koszorúzás moderátora Hajdu Beáta volt, Wekerle Sándorról pedig Buza Ernő kuratóriumi elnök emlékezett meg.

Ezt követően a Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus előadásában német nemzetiségi dalokat hallhattak a résztvevők.

Az emlékműnél az Önkormányzat, a Járási Hivatal, Kárbin Ákos történész (a Wekerléről szóló könyv szerzője), a Wekerle Alapítvány és helyi intézmények, civil szervezetek helyeztek el koszorút.

A nap és a programsorozat befejezéseként a házasságkötő teremben tartottak ünnepséget, ahol Fett Krisztián alpolgármester mondott köszönetet az alapítványnak a rendezvénysorozatért.

Itt adták át a  2023. évi Wekerle Emlékbor vándordíjat a Varga és Fia Pincészetnek. A Wekerle Emlékbor Borversenyt idén ők nyerték aranyérmes chardonnay borukkal.

Végül  megajándékozták azokat a személyeket és szervezeteket, akik a legtöbbet segítettek a Wekerle ‘175 programjainak szervezésében, lebonyolításában.

A záró programot  a Móri Táncsics Mihály Gimnázium diákjainak műsora színesítette.

Fotók: Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Véget ért a programsorozat, átadták a Wekerle Emlékbor vándordíjat"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*