Új borkirálynője van Mórnak

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete/

2023. szeptember 28-án este 21. alkalommal választották meg a Móri Borvidék Borkirálynőjét. Ő és udvarhölgyei képviselik mostantól a borvidéket két évig különböző rendezvényeken. Az eseménynek ezúttal a Geszler Családi Pincészet adott otthont.

A választás kifejezés nem is pontos, hisz ez tulajdonképpen verseny! E nemes vetélkedés hagyományosan elméleti és gyakorlati feladatokból áll.

Ezek a szőlő és a móri bor körül forogtak ezúttal is.   A zsűrizést  a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend elnöke, a hegyközség képviselője, a regnáló borkirálynő, a móri borbarát hölgyek elnöke, és a Móri Borvidék TDM menedzsere végezték. Név szerint:  Gábor Csaba, Frey Szabolcs, Wittner Réka, Bäcker Zsuzsanna,  és Hetyei-Kerekes Krisztina .

A városban  immáron 25 éves hagyománya van a borkirálynő választásnak. Először 1998-ban Möllmann Günterné kezdeményezésére rendezték meg.  Attól kezdve sokáig évente,  2016-tól kétévente kerül rá sor. Legutóbb 2021-ban volt (a pandémia miatt 2020-ban elmaradt).  Idén eljött a rendezvényre  Törő Gábor országgyűlési képviselő, Fett Krisztián alpolgármester és több korábbi borkirálynő.

A színvonalas műsorról Horváth Elemér „Emi” és Horváth Péter gondoskodtak.

Kanyarodjunk vissza a vetélkedéshez: a gyakorlati feladatoknál fel kellett ismerniük a Móri Ezerjót, bort kellett lopózniuk, pohárba tölteniük, szőlőt tapostak, és borosüveget is dugóztak a versenyzők.  Az elméleti feladatokra előre is készülhettek, ehhez segédanyagot és személyes segítséget is kaptak.  Fontos volt, hogy mutatkoztak be, mennyire voltak talpraesettek.

A címért idén négyen indultak: Kegyes Lilla,  Négele Dóra, Szakasits Lili Regina  Mórról, valamint Szabó Judit Fruzsina Budapestről. A zsűri értékelése szerint a feladatokat szoros versenyben Négele Dóra  oldotta meg a legjobban, így mostantól ő a Móri Borkirálynő!  Első udvarhölgye Kegyes Lilla, második udvarhölgye pedig Szakasits Lili Regina  lett, a negyedik helyen Szabó Judit Fruzsina  végzett.

Az estet a Móri Borvidék TDM szervezte  az Önkormányzat támogatásával, a borbarát hölgyek közreműködésével.

                                                                               Nagy Pál

Képek:

Fotók: Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete

Írj Te először kommentet "Új borkirálynője van Mórnak"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*