„Egy falat Tücsök Művek” – móri alkotók kiállítása Székesfehérváron

Népszerű ajánlatok

„Egy falat Tücsök Művek” címmel kiállítás nyílik a móri székhelyű Tücsök Művek Kulturális Egyesület tagjainak munkáiból szeptember 14-én, csütörtökön 16 órakor a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlat október 13-ig látogatható.

A móri székhelyű szervezet idén lett 10 éves. Az alkotók a megalapítás óta nagy sikerrel vesznek részt saját tervezésű és kivitelezésű Camera Obscura sátrukkal és interaktív, ismeretterjesztő fotóbemutatóikkal különféle fesztiválokon és egyéb projektekben. A székesfehérvári Kortárs Művészeti Fesztivál részére építették meg az első szabadtéri kiállító pavilonjukat, ami azóta is egyik fontos helyszíne a képzőművészeti kiállításoknak és több más fesztiválon is szerepelt.

Az Egyesületet tízen alapították, azóta hatan csatlakoztak a szervezethez, a tagok között vannak hivatásos művészek és autodidakták is. Foglalkoznak kerámiával, fotóval, könyvillusztrációval, nemez- és textilmunkával, dolgoznak papírral, fémmel, fával, vagyis mindenféle anyaggal, amiből alkotni lehet. Rendszeresen tartanak kézműves foglalkozásokat, nyári táborokat.

A csütörtökön a Gárdonyiban nyíló kiállításon 13 egyesületi tag mutatja be alkotásait, és ad ízelítőt az elmúlt évek anyagából. A kiállítást Kanicska Szilveszter művészettörténet hallgató nyitja meg, a tárlat 2023. október 13-ig az intézmény nyitvatartási idejében látogatható. A belépés ingyenes.

Forrás: OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "„Egy falat Tücsök Művek” – móri alkotók kiállítása Székesfehérváron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*