Nyári Zenei Estek Mór 2023. – Előadók, időpontok

Népszerű ajánlatok

Sokak örömére a Lamberg-kastély Kulturális Központ 2023-ban is megrendezi a Nyári Zenei Esteket, mely idén már huszonkilenc éves lesz.

Ezúttal is sokszínű programok közül válogathatunk június 25-tól (vasárnap) egészen augusztus 13-ig (vasárnap).

“Helyszín: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon   –   Rossz idő esetén az Erzsébet téri Művelődési Ház.

A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra.

Június 25. 18 óra

Móri Ifjúsági Fúvószenekar

A PRO URBE díjas Móri Ifjúsági Fúvószenekar 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megőrzése, ápolása, továbbvitele. Tevékenységükkel öregbítik városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban. Karmester és művészeti vezető: Acsai Sándor
Helyszín: Lamberg-kastély udvara

Július 2. 18 óra

Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus 15 éves jubileumi koncertje vendég fellépőkkel

A kórus 2008. június 18-án alakult 15 fővel Herbák Valéria vezetésével. Céljuk a magyarországi és helyi német nemzetiség dalait gyűjteni és előadni, ezzel is segíteni a német népdalkincs megőrzését, továbbadását. Lelkes kis csoportjukat a zene szeretete és a közös éneklés élménye formálta baráti közösséggé. Karvezető Wachtlerné Tóth Szilvia, harmonikán Trifoi Roland kíséri a kórust.
Vendég fellépők: Német Nemzetiségi Népdalkör – Szár, Edelweiß Német Nemzetiségi Kórus – Isztimér

Július 9. 18 óra  

Drazsé gyerekzenekar

A soproni Drazsé zenekar válogatott, minőségi kortárs versek megzenésítésével foglalkozik, különböző ünnepekhez, évszakokhoz igazodva. Céljuk, hogy utat mutassanak a zene iránt érdeklődő családoknak és bevezessék őket a gyermekzene erdejének rengetegébe. A tagok mindennapjaiban is ott a zene, mivel a csapat énekese, Tóthné Freivolt Nóra óvodapedagógus, Bodoki Péter ütőhangszeres dobot oktat, Bartokos Botond zongorista pedig most végez a Zeneakadémián, mint klasszikus zeneszerző.

Július 16. 18 óra

John Lennon-est

Ha hős akarsz lenni, csak kövess engem „Ha 3020-ban megkérdeznék az „utca emberét”, tud-e mondani egy zenekart a XX. századból, valószínűleg azt vágná rá, hogy The Beatles. John Lennon megalapította a világ első és alighanem legismertebb rockzenekarát, 10 év alatt felforgatta a könnyűzenét, majd megszállta a szerelem és makacsul mindennek hátat fordítva, Yoko Ono oldalán alkotott még 10 éven át, tébolyító haláláig. Az utóbbi időszak is figyelemreméltó, de a The Beatles életmű kétségkívül tökéletes! Születésének 80., halálának 40., és a The Beatles feloszlásának 50. évfordulója alkalmából vegyesen válogattunk John Lennon dalaiból.”
(Tasnádi Bence)

Július 23. 18 óra

Die Junge Kaiser Kapelle

Egy Mór környéki, fiatal zenészekből álló zenekar. Főként sváb tradicionális zenét játszanak, de a repertoárjukban megtalálhatóak ismert könnyű zenei művek is. 2020 januárjában jött létre az együttes azzal a céllal, hogy a környékbeli fiatal, a sváb zene iránt elhivatott zenészek együtt tudják népszerűsíteni ezt a műfajt.

Július 30. 18 óra

Bajusz zenekar

A Bajusz egy 2019-ben alakult zenekar, műfaját tekintve francia gyökerekből építkező Manouche Jazz/Gypsy Jazz stílusú, négy tagú formáció. A zenekar az autentikus, eredeti műfajt egy kicsit szabadabban értelmezi, eszerint a muzsika kicsit pörgősebb, intenzíven pumpáló és dallamos, a múlt század párizsi utcaképeit idéző, táncos kedvű kocsma-jazz.

Augusztus 6. 18 óra

Zsigmond Lala zongorakísérettel

A műsorban Pop és musical dalok válogatását hallhatja a közönség. Az eredetileg keszthelyi származású fiatalember 12 éves korában kezdett el érdeklődni az éneklés iránt. 2010-ben megnyerte a “Keszthelyen is csillag születhet!” elnevezésű tehetségkutató versenyt, de neve nem ismeretlen a székesfehérváriak előtt sem, hiszen a 2013-as Fehérvár Hangja tehetséggondozó verseny különdíjasa volt. Az elmúlt pár évben számtalan alkalommal adott koncertet az ország különböző településein és Székesfehérvár városi programjainak is állandó fellépője. Zongorán kísér: Sári Attila

Augusztus 13. 18 óra

Ruff Niki és a Márkosi testvérek

A trió ének-zongora és ritmusszekcióból áll. Niki és Joci a főiskolán ismerkedtek össze, és azóta számtalan helyen jártak már ének-zongora formációban, majd később Andris is csatlakozott hozzájuk nagybőgővel, melyet időnként ütős hangszerre vált. A trió tagjai Jazz előadóművészek, mindannyiuk zeneművészeti egyetemen szerzett diplomát, ám repertoáruk igen sokszínű.  Felhangzanak a Jazz standardeken kívül ismertebb feldolgozások és szívhez szóló magyar dalok is.

A rendezvény INGYENES!

Forrás: Lamberg-kastély

Írj Te először kommentet "Nyári Zenei Estek Mór 2023. – Előadók, időpontok"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*