Idén is forgott a fakanál a kastélyparkban (+Képek)

Népszerű ajánlatok

/Értékel a zsűri – Fotó: Nagy Pál/

Eddig kegyes volt az időjárás  Mór idei tavaszi fesztiválján, így 2022. április 29-én szombaton az Ezerjó Fakanálforgató Borral Készülő Ételek Országos Főzőversenyén is.

Ezúttal 28 csapat standjánál keverték a fakanalat. Közülük versenyen kívül főztek a rendező Móri Borbarát Hölgyek.

Legtöbbet idén is a freudenbergiek utaztak Mórig (aki nem tudná: Mór németországi testvérvárosa), ők német-magyar vegyes csapatként indultak a Mór-Freudenberg Baráti Társaság itthoni tagjaival. De érkeztek versenyzők Felvidékről is (Szlovákia).

Természetesen a többség helybéli volt: cégek, munkahelyi közösségek, baráti társaságok, egyesületek, nyugdíjas közösség…

Most sem fukarkodtak a fantáziadús nevek kitalálásában: Bosszúhányók, Farkasfalka, Hivatali Kukták, Paprika Jancsi, MórZsák, Vegán Vájling, Vén-Kecske…, stb.

A zsűri tagjai Czachesz Gábor alpolgármester, Lampert Csaba a Városi Közművelődési Közalapítvány részéről, Bäcker Zsuzsanna a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke, Dömötör János és Lakatos Viktor (utóbbi egyben a zsűri elnöke) voltak.

Bäcker Zsuzsanna tájékoztatott az eredményekről:

1.helyezett: Gastro-Medic  (ők nyertek 2019-ben is)

2.helyezett: Vad Libák

3.helyezett: Szepi bácsi bandája

Mór Város Polgármesterének különdíját az Edelweiss Német Nemzetiségi Táncegyesület kapta.

A Közművelődési Közalapítvány “Legkreatívabb csapat” különdíja az Almi csapatáé lett. Szintén a közalapítvány különdíját kapta a Paprikajancsi  a “Legjobb ízharmóniáért”.  A Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének különdíja a PERbetei BORászok Ízőrzői nevű gárdáé, és a Szent Rókus Borlovagrendé lett.

Mór borrendjének díját a Takács csapatnak ítélték.

Fentieken kívül számos különdíj talált gazdára a zsűri tagjai, különböző szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek jóvoltából.

A kastélypark, valamint Kapucinus tér színpadán a Lamberg-kastély Kulturális Központ szervezésében kulturális műsorok, koncertek szórakoztatták a móriakat és a vendégeket.

A Szent György-heti Vigasságok vasárnap az Ezerjó Félmaratonnal és a Játékok Napjával folytatódik, este pedig Dumaszínházzal ér véget Móron.

                                                                 Nagy Pál

Életképek:

Fotók: Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Idén is forgott a fakanál a kastélyparkban (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*