Számokkal jelölt, úgynevezett mentési pontok lesznek a Gaja-völgyben

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Erdőgazdálkodási szakemberekkel tartott közös szakmai napot a katasztrófavédelem április 7-én Soponyán. A fórum első felében az erdőtüzek kockázatáról és a tűzoltási taktikákról tartottak előadásokat. Délután egy szimulált tűzeset felderítési, megközelítési lehetőségeit gyakorolták a képzésen résztvevő erdőgazdálkodók, valamint a hivatásos és önkéntes tűzoltók.

Az erdőterületek tűzveszélyességi besorolásait és tulajdonságait Balsay Zsolt, a VADEX Zrt. ágazati igazgatója és Encsi Csaba, a Vérteserdő Zrt. természetvédelmi és termelési főmérnöke ismertette.

Balsay Zsolt kiemelte, hogy hamarosan a Gaja-völgyben, az egyik legkedveltebb Fejér megyei kirándulóhelyen számokkal jelölt, úgynevezett mentési pontokat alakítanak ki.

A túraútvonalaknál tájékoztatják a kirándulókat, hogy mindig kísérjék figyelemmel ezeket a jelzéseket.

Ha baleset történik vagy tüzet látnak, akkor ezeknek a számoknak a segítségével az erdészek és a tűzoltók pontosan azonosítani tudják, hol kértek segítségét, milyenek a terepviszonyok a helyszínen, és ehhez alkalmazkodva, milyen technikai eszközök szükségesek a gyors és hatékony mentéshez, tűzoltásához – tájékoztatott bennünket Szabó-Bisztricz Anett Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Írj Te először kommentet "Számokkal jelölt, úgynevezett mentési pontok lesznek a Gaja-völgyben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*