Aranylámpás díjat kapott Várkonyi Katalin a megyei kórház móri telephelyének vezetője

Népszerű ajánlatok

/Fotó: OKK Fehérvár/

A IX. Fejér Megyei Szakdolgozói Napot rendezték meg szerdán a Hotel Magyar Királyban, ahol sor került a kórház „Év ápolója” és „Év asszisztense”, valamint az Aranylámpás díjak átadására is.

Az „Év ápolója” és az „Év asszisztense” címek mellett ezen a rendezvényen adták át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által alapított Aranylámpás díjakat is a 2020., illetve a 2021. évi díjazottnak.

Két év után tarthatott szakdolgozói napot Fejér megyében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara. A szerdai rendezvényen szó volt az elmúlt időszak tapasztalatairól, valamint arról is, hogy a koronavírus-járvány időszaka reflektorfénybe helyezte tevékenységüket, és megbecsültséget hozott a szakma képviselőinek.

Köszöntötte a résztvevőket Prof. Dr. Bucsi László, a Szent György Kórház főigazgatója is, aki arról szólt, hogy az orvosok a műtőben és a műtőn kívül is félkarú óriások az egészségügyi szakdolgozók nélkül:

“Ezt hiszem és vallom negyven éve, hiszen ortopéd sebészként is tapasztaltam, hogy a műtősök, ápolók, gyógytornászok nélkül lehet valaki bármilyen brilliáns sebész, mégsincs jó eredmény.” – fogalmazott a főigazgató, aki támogatásáról biztosította azokat a kamarai törekvéseket, hogy anyagilag is el kell ismerni az ápolók munkáját, amire jó esély is mutatkozik a jövő év elejétől a kormányzati tervek szerint.

Az Aranylámpás díjazottaknál egyszerre vehette át a díjat a tavalyi és az idei díjazott: 2020-ban Szánti István Tiborné kapta az elismerést, idén pedig Várkonyi Katalin.

/Fotó: OKK Fehérvár/

Várkonyi Katalin több évtizede szolgálja a betegellátást. Ápoló, műtős szakasszisztens, diplomás ápoló és egészségügyi szakmenedzseri végzettséget szerzett.

Hamar kitűnt szorgalmával, tehetségével, így 2007 április 2-án a Mór Városi Kórház –Rendelőintézet ápolási igazgatója lett.

Vezetői megbízatása alatt jelentős átszervezéseket hatott végre a hatékonyabb munka végzése érdekében. Tevékenységéhez fűződik az intézetben az ápolói szakszemélyzet képzési és oktatási feladatainak kiterjesztése. Eredményei között szerepel az ápolási eszközök, kórtermi berendezések, korszerű eszközök beszerzése munkaszervezési, racionalizálási tevékenységek, melyek a jobbító betegellátást célozták.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház móri telephelyen meghatározó szerepe volt az egynapos sebészet kialakításában, ahol esetmenedzseri feladatokat is ellát. Projektmenedzseri feladatokat is eredményesen végez. A két kórház integrációs folyamatát nagyban segítette, és hozzájárult a zökkenőmentes átálláshoz. Az ápolás szakmai érdekvédelmi tevékenységében jelentős részt vállal. Alapítványi elnökként civil szervezet munkáját irányítja.

 

Forrás: OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Aranylámpás díjat kapott Várkonyi Katalin a megyei kórház móri telephelyének vezetője"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*