“Nagy terveim vannak…” – interjú Molnár Mihállyal

Népszerű ajánlatok

/A képen Molnár Mihály Mátyás a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagjaként megbízólevelének átvételekor/

Molnár Mihály Mátyás a Móri Úszó Egyesület elnöke, vezető edzője,  de mondhatjuk:  „motorja” is egyben.  Nagy siker volt 2017-ben, hogy a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagjává választották. Nyilván ezzel is elismerték, amit az utánpótlás nevelésében elért. Mint a közelmúltban megírtuk, a szeptemberi közgyűlés ismét bizalmat szavazott neki az elnökség tagjaként.  Arról se feledkezzünk meg, hogy az idei Móri Bornapok alkalmából vehette át a Mór Város Sportjáért kitüntető címet.

-Az elnökség még 2 évig hivatalban maradhatott volna. Miért volt szükség a tisztújításra?

A 2020. év sajnos teljesen kiürült. Mindazok az események, melyeknek az előkészületei és megrendezései lettek volna, elmaradtak, eltolódtak. Ezért a sportág szempontjából előnyösebbnek gondoltuk, hogy most – ebben a fájdalmasan csendes időszakban – kérünk egy hosszabb felhatalmazást a MÚSZ elnökének és elnökségének. Így mindenki nyugodtan dolgozhat, és amikor 2022-ben javában zajlik a programok menedzselése, a nagyobb nemzetközi események előkészítése, senkinek sem kell a tisztújítás generálta extra feszültségek és tennivalók terhével birkóznia, és ez a ciklus két olimpiát is magába foglal.

-Mik a főbb feladataid a MUSZ Országos Elnökségében?

Az elnökség összetétele alapján a vidék eléggé sanyarú helyzetben van. Mindenképpen szeretném a vidéki egyesületeket képviselni, problémáikat, javaslataikat meghallgatni és segíteni. A Nyilvántartási és az Átigazolási Bizottság (NYÁB) elnökeként elég fontos pozíciót kaptam. Röviden annyit: nem fogok unatkozni.

A Móri Úszó Egyesület is profitál valamilyen módon az általad betöltött tisztségből?

Nem szeretnék elfogult lenni, de remélem😊. Szeretném kis egyesületünket, Fejér megyét és a régiónkat is megfelelően képviselni, és természetesen mindent megtenni annak érdekében, hogy felfigyeljenek ránk. Az a 18 éves munka, amit a móri úszósportért tettem és teszek, annak az eredménye ez a pozíció is.

A Magyar Kormány legújabb programjában is részt veszünk, melyet az „ÚSZÓ NEMZET” címmel hirdettek meg. Ez valójában az óvodás nagycsoportos gyerekek és az 1-2. osztályos gyerekek úszásoktatásáról szól. Ez szeptemberben indult volna, de a Covid miatt sajnos meghiúsult, nagy valószínűséggel a II. félévben indul be februárban. Jelenleg még próbaüzem lesz, de Magyarországon 4 helyszínt jelöltek ki erre a próbaévre, az egyik MÓR (egy kis lobbi). Helyszínek Debrecen, Tokaj, Budapest XII. Ker. uszoda és – mint mondtam – Mór. Óriási dolog lesz.

-Hazai vizekre „evezve”: régen hallottunk a fiatal móri úszókról. Mi újság az egyesület háza táján (felkészülés, versenyek, szakmai stáb összetétele…)? 

Hát sajnos a COVID minket is megállított, illetve a versenyeket is. 3 hónap kihagyás után kezdtük el az edzéseket, versenyezni csak szeptember végén tudtunk. Hál’ isten dolgozunk teljes erőbedobással, és már a felkészülési versenyek is beindultak. A nyári országos bajnokságok november-decembere tolódtak, erre készülünk most maximális erőbedobással.

– Közelebbi és hosszabb távú terveid Móron, valamint az országos elnökségben?

Egy teljesen új gárdával építkezem, akikkel mindenképp nagy terveim vannak. Leitner Zsófi 5 éve, hogy IFI válogatott úszó lett és pont 5 éve nyertünk ARAB bajnokságot, vagyis nálam mindig magas a mérce. Mindenképp szeretnék ifi válogatott úszót, úszókat Móron újra, és most úgy látom, hogy rövid időn belül ez meg is valósulhat. Lehet hogy egy kicsit tovább is gondolkodnék….

Az országos elnökségben: örülök, hogy a világhírű magyar úszósportot szolgálhatom. Amíg szükség van rám,  addig számíthatnak rám!

Köszönöm!

Én köszönöm, további sok sikert!

                                                                           Nagy Pál

A képen Molnár Mihály Mátyás a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagjaként megbízólevelének átvételekor

 

A Mór Város Sportjáért kitüntető cím átvételéről itt írtunk:

Átadták az idei Pro Urbe és a Mór Város Sportjáért kitüntetéseket – Képekkel

Írj Te először kommentet "“Nagy terveim vannak…” – interjú Molnár Mihállyal"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*