Erről hallott már Móron? Wekerle Emlékbor vándordíj

Népszerű ajánlatok

/A kép a 2019-es díjátadón készült – Sajtófotó, forrás: wekerlealapitvany.hu/

“Wekerle Sándor kultuszának ápolása a Móri Borvidéken a borkultúrával is összefonódott.  2011-ben Wekerle Cuvée néven 1.175 palack különleges bort készített a borvidék négy pincészete.

2018-tól a Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány Fenyves Péter móri polgármester kezdeményezésre Wekerle Emlékbor vándordíjat alapított, amelyet a Móri Borvidék Szent-György heti borversenyén ítél oda a legjobb bornak a szakmai és társadalmi zsűri.

A borversenyt az alapítvánnyal közösen a Móri Borvidék Hegyközsége és a Brindisi Szent Lőrinc Borrend szervezi meg és bonyolítja le, ügyelve a szabályok betartására és a szakmai színvonal biztosításra.

A vándordíj Mosberger Róbert Móron élő művész alkotása: szólófürtöt és kelyhet formázó bronz-márvány művészi kisplasztika. A díjat elnyerő borászat egy évre jogot szerez a nyertes borból 1.000 sorszámozott palack Wekerle Emlékbor néven történő forgalmazására.

Nyertes borok és borászatok

  • 2018 év: generosa 2017 – Molnár Borház Kft. (94,2 pont, nagy arany minősítés)
  • 2019. év: generosa gold 2018 – Molnár Borház Kft. (90,4 pont, arany minősítés)”

Forrás:wikipedia

Alábbiakat a 2019-es díjátadóról tette közzé a Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány júniusban:

“A II. Ezerjó Borünnepen adta át az alapítvány a Wekerle Emlékbor borverseny vándordíjat, amelyet ismét a Molnár Borház nyert el a szakmai és társadalmi zsűri egyöntetű értékelése alapján 2018-as évjáratú generosa borával. Az alapítvány az ünnepség keretében egy-egy palack emlékbor és oklevél átadásával köszönte meg a támogatók és az önkéntes segítők 2018. évi segítségét.”

Írj Te először kommentet "Erről hallott már Móron? Wekerle Emlékbor vándordíj"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*