Helyi finomságok – Mákos/diós kalács Geszler nagymama receptje alapján

Népszerű ajánlatok

/Fotó:provertes.hu/

Ez is egy régi hagyományos sütemény. A recept móri.  Így készül:

„Mákos/diós kalács Geszler nagymama receptje alapján:

Hozzávalók három rolni kalácshoz: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojássárgája, 4 evőkanál tejföl, pici só. A töltelékhez: 40 dkg darált mák/dió, 35 dkg porcukor, 3,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk és elosztjuk háromfelé, majd kinyújtjuk és nekiállunk a tölteléknek.

A töltelékhez a darált diót (vagy mákot), a porcukrot és a vaníliás cukrot a tejjel felfőzzük, majd a kész tölteléket a tésztára kenjük.

Összetekerve rolnit formálunk, s egy kikent tepsiben tojásfehérjével megkenve jól megsütjük.

Illata és finom íze – mint régen – ma is hozzájárul a karácsony hangulatához, melegéhez.”

 

Forrás:provertes.hu

1 komment a "Helyi finomságok – Mákos/diós kalács Geszler nagymama receptje alapján"

  1. Czégényné Plazzeriano Emilia | november 7, 2022 på 10:43 | Válasz

    És élesztő?

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*